Bromölla
Tandvårdshuset i Bromölla bedriver modern tandvård som inkluderar hela utbudet av tandvård. Deras vision är att ”friska tänder är en lönsam investering”.
I en ljus och lugn miljö känner man sig välkommen på Tandvårdshuset. Personalen har alltid ett leende på läpparna och tar väl hand om sina patienter. Eftersom patienterna blir friskare välkomnar vi nya patienter, både vuxna och barn och ungdomar vilka erbjuds fri tandvård till och med det år de fyller 19 år.

– Man behöver inte vara bosatt i Bromölla för att komma till oss. Vi tar emot patienter från grannkommunerna och även från Blekinge, säger tandläkaren Olle Holmström.

Tandsköterskorna, tandhygienisterna och de båda tandläkarna deltar hela tiden i nya utbildningar. Varje år åker de på minst två kurser, en på hösten och en på våren.
– Det är viktigt att hålla sig uppdaterad. På så sätt kan vi hjälpa våra patienter på bästa sätt, säger Anette Andersson, tandsköterska.

Tandvårdshuset erbjuder sina patienter Tandvårdskonto. På kontot sätter man in pengar som man använder till att betala sina tandläkarbesök med. Man kan även delbetala sina besök.
Kontot ger för närvarande en ränta på för 2,3 % och man kan när som helst ta ut pengar från det.
– Att öppna ett Tandvårdskonto är ett klokt sätt att spara för tandläkarbesöket, säger Olle.

Förra året introducerade de en ny bedövning, ”the Wand” som har fått mycket bra respons. Istället för att bedöva en hel sektion av munnen går det nu att bedöva varje enskild tand i överkäken såväl som underkäken.
– Vi har fått bra respons från patienterna och många som återvänder till oss vill att vi använder just den här metoden, berättar tandsköterskan Katarina Landin.

Ett besök på Tandvårdshuset i Bromölla får tänderna att må som bäst.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelSläggan – gymmet på två våningar
Nästa artikelHelens Zoo, ett familjeföretag till slut