Bromölla
När Helen öppnade Helens Zoo för 17 år sedan, med tre barn som inte hade något intresse för att jobba i eller driva en djurbutik, trodde hon aldrig att det skulle sluta som ett familjeföretag.
Helen öppnade Helens Zoo i februari 1997 på Industrigatan i Bromölla. Allt hon kunde då var självlärt genom erfarenhet och böcker. För att kunna ge ännu bättre service och kunna hjälpa fler kunder gick hon utbildningar och kurser för att få det certifikat som behövs för att få driva en djurbutik.

2010 byggdes nya Helens Zoo upp på andra sidan Industrigatan, ett perfekt hus anpassat för en djurbutik. Helens tre barn visade inget intresse alls för att arbeta i eller ta över butiken men Lina som är den yngste dottern följde med Helen på söndagarna redan när hon var 6-7 år gammal och hjälpte till att städa hos djuren.
– Man kan säga att Lina mer eller mindre har växt upp i butiken, säger Helen.

År 2012 började Lina jobba hos sin mamma för att Helen behövde hjälp i butiken, då äntligen började Lina fatta tycke för djurbutiken.
– Efter varje dag som gick så började jag att förstå att jag har hittat rätt, det är här jag vill vara, berättar Lina.
– När Lina berättade att det var detta hon ville så sa jag att ska vi köra så kör vi fullt ut, säger Helen.

Lina gick alla kurser på en väldigt kort tid och har tagit samma certifikat för att få jobba i och driva en djurbutik. Nu är det bestämt att Lina kommer att ta över Helens Zoo när det är dags för Helen att dra sig tillbaka.
– Men det blir inte än, de blir inte av med kärringen på minst 10 år, säger Helen och skrattar.

Helens Zoo är Helens livsverk och hon är överlycklig över att Lina vill ta över och fortsätta driva företaget, som nu blir ett familjeföretag till slut.
– Jag kommer att fortsätta att bygga och driva Helens Zoo i samma anda som mamma har gjort, där kunskap, kvalité och glädje alltid präglar vår butik. Vi kommer alltid att hjälpa våra kunder att hitta rätt foder och tillbehör till sina djur. Det är ju för er kunder vi finns och utan er hade vi inte varit här, säger Lina.

– Vi vill tacka alla våra kunder som alltid funnits där för oss, avslutar Helen.

Text & Bild:
Josefin Andersson

Föregående artikelMed friska tänder kommer man långt
Nästa artikelHus & Hem