Kristianstad
Mats Wennerberg är legitimerad psykolog och har arbetat både inom psykiatrin men även flera år inom Arbetsförmedlingen. Där har han varit behjälplig dels med olika personlighetstest till arbetssökande för att se vilka yrkesroller som passar dem och bedömningar om hur arbetsföra vissa arbetssökande är. Han har även varit delaktig i Arbetsförmedlingens egen rekryteringsprocess och nu ger han sig i kast med ett eget företag, Divanen Psykologbyrå.

– Jag hade en mentor för många år sedan, börjar Mats. Som sa till mig: “Hade du anställt en snickare med bara en hammare? Nej, och så ska inte du heller arbeta”. Istället för att använda samma terapimetod till alla mina klienter, bedömer jag vilken metod som bäst lämpar sig för min klients individuella behov.

Utöver utredningar av psykologiska och intellektuella funktionsnedsättningar och individanpassad psykoterapi som dynamisk korttidsterapi, KBT och IPT så erbjuder han också arbetspsykologiska utredningar och chefsstöd. Det är ensamt på toppen och som chefsstöd är Mats ett bollplank till chefer på både stora och små företag. Det kan finnas känsliga uppgifter som man kanske inte vill dela med sina anställda, eller problem i arbetsgruppen som man vill lösa men inte vet hur.

– Alla arbetsgrupper och arbetsplatser är olika, säger Mats allvarligt. Jag arbetar utifrån individens och företagets behov för att lösa problem eller kriser som uppstår. Jag är även en tillgång i rekryteringsprocessen, där jag hjälper till med att välja ut den kandidat som kompletterar den befintliga arbetsgruppen bäst utifrån erfarenheter och personlighet. Han erbjuder också krishantering till både privatpersoner och företag, till exempel om en närstående har gått bort eller om det skett en olycka på arbetsplatsen. Då finns han på plats, redo att stötta både chefer och anställda.

– Jag har ett motto som jag alltid arbetar efter, säger Mats och ler. Personen som kommer in genom dörren ska må bättre när han eller hon går ut genom den. Då har jag gjort ett bra jobb!

Text: Petra Horning
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelLeksaksbutiken med det unika utbudet
Nästa artikelBriljant lackskydd får bilen att glänsa