Kristianstad
Tröttnat på att ge barn och barnbarn samma ohållbara plastleksaker år efter år? Kliv in på LekVira, leksaksbutiken med ett unikt utbud av kvalitetsleksaker och barnrumsinredningar för alla åldrar.

LekVira startades av Mia Widerlindh redan hösten 2008, då i första hand som en webbutik. 2009 hyrde hon en butikslokal och sedan 2011 har butiken öppet så gott som varje dag.
– Jag har alltid drömt om att starta något eget, berättar Mia. Och eftersom jag gillar leksaker, föll det sig naturligt att det blev en leksaksbutik.

Redan från utsidan fångar butiken ens uppmärksamhet och när man kliver in i den inbjudande lokalen slås man genast av alla spännande färger och leksaker. Några av varumärkena som fyller butikens hyllor är Jabadabado, Kids Concept, Rubens Barn och Oskar & Ellen.

– Tanken är att LekVira ska komplettera de större leksakskedjorna, med ett unikt och brett utbud av leksaker med bra kvalitet till bra priser, säger Mia. Vi har bland annat de söta
Lottiedockorna, som är ett märke med naturtrogna Barbiedockor som riktar sig till flickor mellan 3-9 år, med ett ”normalt” kroppsideal utan samma modefixering som Barbiedockorna kan förmedla.

Butikens hela utbud finns också i webbutiken och på bloggen dyker det så gott som dagligen upp nyheter som packats upp i butiken. Nytt just nu är mjukisdjur i form av kaniner och tomtar från märket Maileg, som inte bara är en gullig leksak utan också en charmig
inredningsdetalj.

Mia hälsar alla varmt välkomna att
komma inom!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelMycket god kantarellpaj
Nästa artikelMats stöttar chefer