Kristianstad
Med världsmästartiteln i brottning 2003, och en hel del andra utmärkelser, medaljer och titlar, är det inte mycket Martin Lidberg har missat i sin karriär. Parallellt med att coacha i den nya tv-serien ”min stora lata familj” har han precis släppt sin tredje bok. Martin Lidberg åker också runt och föreläser och tränar med människor några gånger varje månad och i april var han på besök i Åhus.

– I Åhus höll jag föredrag om hälsa, välmående och återhämtning och kombinerade det med två fyspass, berättar Martin. Vi använde oss inte av några redskap under fyspassen, utan bara oss själva och vår egen kroppstyngd.
Martin Lidberg fick utmärkelsen årets hälsoprofil i Sverige 2008 och årets hälsoinspiratör 2011. Han har skrivit i aftonbladet som hälsocoach och har idag ett eget magasin, kallat Stark Magasin.
– Det känns jätteroligt att ha fått alla dessa utmärkelser, säger Martin. Det är ett kvitto på att man gör något bra. Det är väldigt roligt att jobba med hälsa och det är något jag tänker fortsätta med i framtiden.
Vad får du din motivation ifrån?
– Jag har alltid haft motivationen inom mig, men visst händer det att man tvivlar på sig själv ibland, förklarar Martin. Det gäller att kombinera kroppsträningen med det mentala. Man måste tro på sig själv och framförallt föreställa sig att man utför saker innan det händer. Det gäller att planera och förbereda sig inför allt man gör. Man måste sätta upp mål och framförallt tro på sig själv.
Vilken var den bästa stunden i din aktiva karriär?
– Att bli världsmästare i brottning var den bästa stunden. Många trodde inte att det skulle fungera att gå från Martin föreläste om hälsa, välmående och  återhämtning i Åhus i april.Han höll i två fyspass som såg tuffa ut.Det kom många till föreläsningen och fyspassen i Åhus.medelklassen till tungviktare och sedan vinna, men jag hade förberett mig på alla sätt och det var en otroligt skön känsla när jag vann, avslutar Martin.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelHarastorp Gästabud- nära och hemlagat
Nästa artikelSmarriga delikatesser