Kristianstad
En cateringmeny ligger framme på disken när man stiger in i gårdsbutiken på Harastorps Gästabud.  Menyn innehåller många lockande rätter och ledorden för Iréne Roos och dottern Matilda är vällagat och hemlagat. Lammgrytan är ett väldigt populärt alternativ för gästerna och lammen föds upp på gården och betar precis utanför fönstret. Mer närproducerat än så blir det inte.

På hyllorna i gårdsbutiken finns produkter som Iréne och Matilda varsamt valt ut och tillagat, bland annat marmelader med spännande smakkombinationer, gelé och inlagd gurka. Utöver lammkött säljs även gris och nöt i charkdisken.
– Kvaliteten på köttet vi säljer har spridit sig som ringar på vattnet, berättar Iréne.
Irénes passion för matlagning gjorde att hon började med catering.
– Genom att använda kvalitativa produkter var det ingen svår match att komponera menyn, menar Iréne.
I samband med catering fick hon förfrågan om att kunna ta emot sällskap, vilket gjorde att hon anordnade en festvåning på övervåningen i huset. Där kan hon ta emot sällskap på upp till 30 personer.
Nu står nya spännande projekt för dörren. Harastorps Gästabud är precis i början av en byggnation. Det blir en festlada i anslutning till gårdsbutiken. Här kan man ta emot större sällskap och under sommaren blir det sommarservering.
– I vår festlada kommer vi också hålla grillkvällar under sommaren, med Matilda och Iréne Roos med  Harastorps styckare, Lennart Winberg.trubadur, och fullständiga rättigheter är på gång, berättar Matilda.
INFO-Bladet rekommenderar ett besök i den mysiga gårdsbutiken, vars hjärta bultar för matlagning och bra råvaror.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelUppföljning – Projektarbete med välgörenhet
Nästa artikelMartin Lidberg – en titel, en man