Bromölla
Bogrens delikatesser erbjuder smörgåstårtor, exotiska fat med kallskuret kött, frukt och potatissallad och säljer även smörgås-pålägg hektovis. Alltså all slags plockmat man kan tänkas vilja ha till studenten, konfirmationen, konferensen, bröllopet eller begravningen.

Sedan starten i slutet på mars, har kunderna rullat in och beställt till olika evenemang och fester, men även till fredagsmyset.
– Jag vågade inte hoppas på en sådan här bra respons så tidigt, säger Pia Bogren.
Pia Bogren äger och driver Bogrens delikatesser och har tidigare jobbat i livsmedelsaffär och på Bromölla Chark. Hon driver företaget själv, med lite hjälp från familjen när det behövs.
– Att starta Bogrens delikatesser, har varit en dröm som nu blivit verklighet, berättar Pia. Vi gjorde reklam för oss själva i INFO-Bladet i mars och på facebook. Mun till mun-metoden har också hjälpt en del.
Under öppningsveckan hade Bogrens delikatesser mer än 50 kunder som beställde smörgåstårtor, landgångar och mycket mer.
– Jag försöker handla mina råvaror så lokalt som möjligt och alla ägg jag handlar köper jag från Edenryds Gårdsbutik, berättar Pia. Jag handlar även på Axfood, Bromölla Chark och Ljungachark.
– Om strömmen med kunder fortsätter som den har gjort hittills, kommer vi bygga ut och utöka sortimentet, avslöjar Pia. Jag har framtida planer på att göra annat också och har fått efterfrågan på vanliga tårtor. Jag erbjuder mina kunder färdiga matlådor, som man smidigt kan hämta och äta direkt eller ta med på utflykten.Bogrens delikatesser erbjuder godsaker till alla slags event.
Istället för exotisk planka använder Pia fat till att lägga upp kallskuret kött och exotiska frukter. Fördelen med fat är att de är lätthanterliga och får enkelt plats i kylen.
– Jag har verkligen bara fått positiv respons sedan starten, avslutar Pia med ett stort leende.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelMartin Lidberg – en titel, en man
Nästa artikelEngagemang och framtidsanda i Näsum!