Markaryd i Centrum

”Markaryds Centrum med sina butiker är det perfekta utflyktsmålet för hela familjen. Här ligger butikerna vägg i vägg med unika boutiquer – med allt från mode och sport till heminredning och teknik och mycket mer i en härlig miljö. Men Markaryds Centrum är inte bara butiker, här finns också gott om ställen att sitta ned och ta det lugnt på. Välkommen att ta en paus i handlandet på någon av våra restauranger och caféer där vi frestar med allt från klassisk husmanskost, pizza och hamburgare till espresso och nybakat.”

Den här beskrivningen kan man läsa på Marknadscentrums hemsida www.markarydscentrum.se bland andra färska nyheter om vad som händer i denna mysiga och gemytliga köpstad som jag befunnit mig i med Andreas Rosén och Pia Johansson Wetterling som är en del av denna aktiva förening.

I Markarydscentrum ingår det annars 15 stycken butiker, alla en del av alla aktiviteter som sker i Markaryd city. Till de aktiviteterna tillhör bl.a. långlördagarna, vårmarknaden, modevisningar (som för övrigt sker utomhus och är gratis) och sist men inte minst så har de den ökända ”ballonglördagen”. Ballonglördagen som funnits med i runt 20 år och är ett mycket populärt inslag, även bland folk utifrån, innebär att butikerna hänger upp ballonger vid kassorna med diverse rabatter i, allt från 10 % till 50 %. Dessa ballonger får sedan väljas ut och smällas av kunder varefter de får rabatter att använda sig av i butikerna.

Den 28 april så arrangeras Barnens dag tillsammans med Barn och Fritidsprogrammet på gymnasiet, det har samarrangerats i ca 5 år nu. Där kan barnen få ha roligt med bl.a. ponnyridning, ansiktsmålning och fiskedammar. Givetvis ett mycket populärt inslag bland familjer.

Något som även ska uppmärksammas är att Vårmarknaden fyller 25 år i år och det ska firas rejält den 26 Maj med traditionellt mycket musik, Tuta och Kör och glam och fest då uteserveringarna är öppna och butikerna har extraöppet. Vårmarknaden brukar vara en riktig familjefest och det drar mycket folk även utifrån.

Markaryd sjuder av butiker och trots att orten är liten, så har den ett brett sortiment, allt du letar efter, finner du i denna gemytliga by. Personlig service ger alltid personligare shopping och många nöjda kunder kommer tillbaka just för den sakens skull. Markarydscentrum gör en mycket aktiv insats för att få fler människor att se Markaryd som ett shoppingalternativ och de gör det väldigt bra, då det inte finns en enda tom lokal i byn för närvarande.

Som avslutning så berättar Andreas och Pia att det planeras ett tågstopp i Markaryd 2013, vilket kommer att innebära en lättare resekommunikation, inte bara för pendlare, utan även för potentiella kunder i framtiden. Men för alla bilburna shoppingsugna i Markaryd så kan vi berätta att det är gratis parkering i city, bara det lockar säkert de flesta.

Text och bild: Linda Liljegren

Bildtext: Andreas och Pia.

DSC05580 redigerad (Small)

Föregående artikelAnnexet
Nästa artikelKosläppet en årligen återkommande folkfest