Ivrigt väntade kossorna inne i stallet på att få släppas ut i frihet och lika ivrigt väntade ca 5000 besökare utanför runt hagen för att få en skymt av dem. Så äntligen var det dags att återigen släppa ut de 65 korna. Vädret var inte det bästa men människorna runt om i bygden trotsade regnet och hade tagit sig till Naturbruksgymnasiet i Bräknehoby den här lördagsförmiddagen. Ut kom de söta kossorna då äntligen, lite försiktigt i början men ute i halva hagen släppte de loss och började skutta runt. De sprang glatt från ena sidan till den andra, nästan som på beställning så att alla runt om staketet skulle få sig en ordentlig titt.

Besökarna fick också utöver kosläpp möjlighet att beskåda gårdens hästar och grisar och brand- polis och ambulansbilar fanns på plats till de mindre besökarnas stora förtjusning. Det bjöds även på en kanin utställning och Skånemejerier bjöd på mjölk och kanelbulle.

Text & Bild: Susanne Karlsson

För barnen fanns det hästar att rida på och här visas den största och minsta hästen uppBlinka, hade precis kalvat och en tävling om kalven namn utlystes under dagenI väntan på kossornaDomare Daniel Linbladh från Glimåkra hade sitt första uppdrag under dagen

Söta griskultingar fanns till beskådande

Föregående artikelMarkaryd i Centrum
Nästa artikelMitt liv i Afrika