Från början var Annexet just ett annex till Karibakka där konstnärer kunde hyra in sig en eller ett par veckor. Nu har Annexet blivit ett självständigt galleri sedan Karibakka överlåtits.

I Annexet kommer ägarna, Gerd Hector och Lasse Malcomsson att ställa ut själva men dom kommer även i fortsättningen att hyra ut precis som tidigare.
Idén till Annexet fick Gerd och Lasse redan under arbetet med Karibakka. De märkte att det vid sidan av den etablerade konsten fanns en förbisedd och parallell konstvärld. Bland sjuksköterskor, skogsarbetare, städerskor, arkitekter, åklagare, pensionärer och arbetslösa – överallt pågår ett vardagligt skapande som sälla uppmärksammas.

Därför startade de ett nytt galleri på Karibakkas vackra innergård. Där får den som önskar hyra in sig en eller flera veckor  ensam eller tillsammans med en god vän eller kollega. Resultatet blev över förväntan – veckorna blev snart fulltecknade. Det blev många spännande utställningar med olikartade, komplexa, humoristiska, folkliga och förföriska konstnärer med en märklig förmåga att tänka utanför givna gränser.

I Annexet finns två lokaler för utställning, pentry och toalett. Konstnärerna får själva sköta hängning och marknadsföring. Det är bra om om de ka närvara själva för att få möjlighet att visa och diskutera sin konst och att få höra vad människor tycker. Flera har gjort så att de förlagt sin semester till Sölvesborg under utställningen.

Föregående artikelHej alla matglada. Vi har goda nyheter från Skånska skafferiet.
Nästa artikelMarkaryd i Centrum