marinexMarianne Rudelius-Nordqvist har drivit butiken Marinex i 1 år. Den ligger inne på bakgården till ett 1700-tals hus en liten bit från Karlshamns centrum på Vinkelgatan 20.

Butiken är liten, ca 10 kvadratmeter och när man öppnar dörren möts man av lugn och harmoni. Ljuv musik låter lågmält och dofter från ljus och tvålar från Provence omsluter. Smycken som bejakar och förför. Alltså en butik för dina sinnen.

Jag frågar Marianne hur det kom sig att hon startade en butik?

– Att driva eget har alltid varit en önskan och när möjligheten kom fanns det ingen tvekan efter att min man och jag diskuterat

så sa han: -Är du lycklig, så är jag lycklig, och det är du nu, då kör vi.

Marianne fortsätter: – Det unika hos mej, förutom själva butiken är att man kan boka den en kväll och ta med sina vänner eller kanske tjejgänget innan ”en kväll på stan”, jag bjuder på fika eller vad vi kommer överrens om. Får se om något ”killgäng” vågar sig hit och handla till sina flickvänner/ fruar, vilket jag vet vore uppskattat.

Marianne åker även ut med delar av sortimentet till företag, föreningar och har även privata hemmavisningar vilket är mycket uppskattat. Hon har också kundkvällar. Den 20 december har hon kundkväll och bjuder då på glögg och pepparkakor mellan klockan 17.00- 21.00. Man kan även handla via hennes e-shop på www.marinex.nu Det finns smycken för alla oavsett ålder, det finns unika designer samt kända märken bl.a Baglady, Unica of Sweden, Våga, Gemini och Lalo.

marinex-smycken

– Då är det mest kvinnor som är kunder hos dej?

– Nej, det kommer män också, för givetvis finns det manliga smycken också. Och så vet vi ju att kvinnor gärna vill ha små hårda paket i present och julklapp.

Till sist lägger Marianne till att det givetvis finns lite annat smått och gått i butiken, så som cd-pocket, presentartiklar och ekologiska hudvårdsprodukter mm.

Text och bild Carina Breiner

Föregående artikelSonny Svensson – Reflexolog/Zonterapeut
Nästa artikelRullstolsdans i Bellevue