När man stiger in på HälsoOasen och hälsar på Patrik Nilsson och Sandra Markus känner man hur man blir lugn och stressen som följt med från parkeringen är som bortblåst. Varma färger, levande ljus och lugn musik, trevlig inredning, och läget är naturskönt på garnisonsområdet.

– Ibland kommer det hjortar gående i bokskogen, och det händer att hjortarna kommer nära när vi har gäster i vårt utebad, det är fantastiskt berättar Patrik. Till Patrik och Sandra kommer hässleholmsbor och mer långväga gäster, till och med gäster från andra länder.

– Hit kommer man ensam eller med en vän, eller i en grupp upp till max 18, och vi har alltid avsatt tid för de som kommer. De måste vara personligt annars faller helheten. Här är man för att koppla av och må bra, berättar Sandra. Just helheten satsar HälsoOasen mycket på.

– Vårt populäraste SPA-paket heter Totalupplevelsen med behandlingar från topp till tå, berättar Patrik.

När gästerna kommer är det förberett ett bad, där man ligger cirka 30 minuter för att slappna av och hinna landa. När man klivit upp ur badet får man återfuktande fotinpackning med fotmassage. Nästa steg är ansiktsrengöring och även där med tillhörande massage, ända upp i hårbotten. Topp till tå! Som ett sista moment får kunderna rygg- och nackmassage.

– Vårt koncept bygger på att kunderna alltid har SPA-et för sig själva både om man kommer tillsammans med någon eller om man vill slappna av för sig själv, berättar Patrik samtidigt som han visar runt i lokalerna.

För den som vill förlänga totalupplevelsen så erbjuder HälsoOasen sedan 5 år tillbaka ett erbjudande med Hotell Statt inne i Hässleholm. Där kan man förlänga njutningen och äta 4-rätters meny och sova över efter en SPA-dag på HälsoOasen. Perfekt även för de långväga SPA-gästerna.

I 15 år har Patrik arbetat med massage och SPA, och han har flera utbildningar inom massage och friskvård. HälsoOasen drev han först i Vittsjö utanför Hässleholm, och flyttade sedan in verksamheten till garnisonsområdet vid Hässleholm. Konceptet med SPA och helhet har alltid varit en röd tråd i verksamheten. I veckorna är det främst massage som Patrik arbetar med. Till honom kommer kunder för att förebygga skador eller åtgärda problem, och inte minst för att koppla av och njuta.

– Numera kommer allt fler män hit bara för att unna sig massage. Tidigare ansåg man mer att massage var en åtgärd till något idrottsrelaterat, berättar Patrik.

På kvällar och helger är det SPA-behandlingar som fyller Patrik och Sandras tid. Sandra är utbildad hudterapeut och de var i slutet av sin utbildning som hon kom i kontakt med HälsoOasen och Patrik.

– Min mamma hade varit här på HälsoOasen för att fira sin födelsedag, och hon tyckte att de var trevligt här och ett bra koncept, så jag kontaktade Patrik, säger Sandra. Och deras samarbete har pågått sedan 2006. I veckorna gör Sandra många fransförlängningar. Utöver detta erbjuder hon även ansiktsbehandlingar, sminkningar, vaxning och nagelvård. Både Sandra och Patrik berättar om att man oftast får personliga relationer till sina kunder eftersom man träffar dem ganska regelbundet, och de är något som de båda gillar.

– Eftersom kunder sätter av tid för att komma till oss och vill vara här så vill vi verkligen vara personliga och ha den tid som behövs för varje kund, och båda är överens om att det bästa betyget är återkommande kunder.

Paret Anna och Jon Moberg är på HälsoOasen för att fira Alla Hjärtansdag och ville passa på att njuta lite extra. Anna har varit här tidigare och denna gång har hon sin pojkvän med sig. Är man nöjd så återkommer man. De har precis stigit upp ur badet och ligger nu i sköna stolar och Patrik håller på att göra fotinpackning på dem. Med viss avund lämnar jag rummet och klär på mig mina ytterkläder, tackar Patrik och Sandra och går ut till bilen.

Patrik Nilsson och Sandra MarkusFransförlängningNär jag sätter mig i bilen känner jag hur lugn och avslappnad jag känner mig, bara genom att ha varit i HälsoOasen lokaler. Harmonin är total och med behandlingar kan jag bara tänka hur bra jag mått. Ta och besök HälsoOasen själv eller med en vän och njut när alla sinnen är på topp.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelGardinförsäljning på landet
Nästa artikelMånadens Sportprofil: Alexander Sjödin