web-IMG_2782-cmykKristianstad
Säsongen är för ett tag sedan över för IFK Kristianstad. Spelartruppen har semster, men på kontoret fort-sätter det eviga arbetet och det är kanske nu man jobbar som allra mest.  

INFO-Bladet valde denna månad att slå sig ner på just kontoret för ett snack med klubbchefen Nicholas Larsson. Den nämnda klubbchefen har under senare år, blivit mer och mer synonym med Kristianstads framgångssaga och nämns ofta som hjärnan bakom IFK:s publiksuccér. För nog är det publiksuccér. IFK Kristianstad har i stort sett sålt ut varje hemmamatch den gångna säsongen, och har ett genomsnitt på strax under 5000 åskådare. Nämnda siffra är vad arenan tar in.

Hur kommer det sig att man lyckats med denna storartade publikinströmning?
– Det är en rad olika anledningar. Vi ska veta att vi hade väldigt bra publiksiffor i Sporthallen också. När vi klev in i arenan gjorde vi det men en väl genomtänkt strategi. De gamla trogna säsongskortsköparna fick välja sina platser först av alla. Vi var väldigt måna om att de skulle få en plats de kände sig trygga med.
Sedan har vi jobbat med de nya potentiella gästerna. Fått upp kringarrangemangen runt matcherna. Det har varit en viktig roll för mig, även om handbollen är det primära.

Du kommer från affärsvärlden, Nicholas. Du har suttit i bolagsstyrelser och jobbat mycket på andra orter. Är detta något du haft nytta av?
– Absolut är det så. Det har ju varit vår målsättning också sedan jag tillträdde som klubbchef 2009. Vi är fortfarande den där vanliga föreningen med hårt jobbande ideella människor, som är otroligt viktiga för oss. När jag erbjöds heltidstjänsten som klubbchef var en av föreningens målsättningar att vi skulle ta godbitarna från affärsvärlden och bli proffisionella i vårt framträdande som varumärke och klubb. Idag är vi otroligt nogranna med hur vi visar upp oss. Vilken layout som ska användas till vad och så vidare. Vi är en förening i ständig modernisering.

Tack för pratstunden Nicholas! Fortsatt stort lycka till, till dig och IFK Kristianstad!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelNär du vill bli riktigt nöjd
Nästa artikelHjälp till att förverkliga barns drömmar