web-IMG_3004-cmykKristianstad
INFO-Bladet besökte Erikshjälpen Second Hand i Kristianstad, med butikchefen Zlatti Savic i spetsen. Erikshjälpens butik i Kristianstad ägs av Östermalmskyrkan och Erikshjälpens huvudorganisation. Butiken drivs bland annat av ideella volontärer, och man söker ständigt nya, som brinner för att hjälpa människor, och framförallt barn.
Vi tog en runda runt butiken där volontärerna bland annat står och fyller på hyllor, och rengör nyinkomna, skänkta prylar. Vi valde att göra en kort intervju med dessa fantastiska människor.

INFO-Bladet ställde frågan till samtliga: Vad är det som får dig att jobba som volontär för Erikshjälpen i Kristianstad?
Andreas Yngvesson, 22 år Jag gjorde ett volontärjobb för Erikshjälpen förra året. Då fick jag åka ner till Uganda och hjälpa barn till ett bättre liv. Redan där förstod jag att pengarna som våra butiker omsätter används till bra saker. Och när jag har tid över, vill jag gärna lägga det på något som känns meningsfullt. Som detta.

Emma Nilsson, 27 år
Med vetskapen att vi har det ganska så bra överlag i Sverige. Jag har det bra, och då vill jag att alla andra ska kunna få det bra också. Sedan gillar jag det ekologiska tänket med Second Hand. Vi konsumerar på tok för mycket idag. Allt som tillverkas kostar energi.

Margareta Olsson, 65 år
Jag tycker om kamratskapen här. Och konceptet att affären och alla saker som kommer in ska vara rent och snyggt. Kan den insats jag gör också hjälpa någon annan så är det fantastiskt!

Irene Zaar, 66 år
Jag tillkom här som volontär först för ett socialt samband. Jag ville ha något att engagera mig i, efter min pension. Inte bara mitt eget där hemma. Jag ser själv på mina barnbarn som har det mesta man kan tänka sig. Så är det inte för alla. Profilen på Erikshjälpen passade mig också perfekt, med bland annat låga overheadkostnader med mera. Och när man väl börjat här, så känner man att man verkligen behövs.

INFO-Bladet önskar Erikshjälpen i Kristianstad fortsatt lycka till med sitt fantastiska jobb! Vi hoppas på många nyrekryterade volontärer som kan komplementera er fantastiska verksamhet.

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelMånadens IFK-Profil – Nicholas Larsson
Nästa artikelKristianstads historia under 1900-talet