Ishockey är en sport som går långt tillbaka i tiden. Foto: Tomas Textare.Föräldrargruppen på KIK hälsar nya föräldrar varmt välkomna.  Foto: Thorleif Olsson.KIKs fans. Foto: Thorleif Olsson.Kristianstad
Föräldrargruppen i Kristianstad Ishockey Klubb finns till för alla barn och ungdomar, och huvudmålet är att skapa en bättre gemenskap och bikänsla i föreningen.

Gruppen består av mammor till barn och ungdomar i KIK och idag är det mellan 10-15 mammor i gruppen.
– Alla är välkomna till föräldrargruppen, berättar Carola Andersson, en av mammorna och upphovskvinnan för gruppen.
Gruppen startades i februari av Carola Andersson.
– Jag ville fokusera mer på ungdomarna i föreningen och tänkte att vi måste ha in fler ungdomar i föreningen, säger Carola.
Föreningen jobbar bland annat med att få in mer pengar till utrustning.
– Det är många som tycker att ishockey är en kostsam sport men här på KIK kan man låna all utrustning till sitt barn, utom skridskor och klubba, förklarar Carola.
Materialarna på KIK vill anordna en utbytardag där man kan sälja begagnad utrustning eller byta utrustning med någon annan, allt för att fler ska få chans att prova på sporten.
Föräldrargruppen är igång med att planera en inlinesturnering till sommaren i föreningen och ordnar så att alla uppgifter delas upp i grupper i föräldrargruppen, så inte en behöver göra allt och alla göra en sak.
Alla från 3-4 års ålder och uppåt är välkomna till Kristianstad Ishockey Klubb och självklart är nya föräldrar välkomna i föräldrargruppen.
– Även om man inte har barn i föreningen är man välkommen, berättar Carola.
Man kan anmäla sig till starten i höst redan nu, på; http://www.kristianstadik.se/.
Föreningen består till största del av killar, men i u-lagen finns det också fyra duktiga tjejer som spelar tillsammans med killarna. I de yngre åldrarna i skridskoskolan finns det fler tjejer.
– Vi vill samla alla positiva idéer vi får från föräldrar och göra något med det i föräldrargruppen, avslutar Carola.

Text: Veronika Brink
Bild: Thorleif Olsson & Tomas Textare

Föregående artikelFå chansen att utveckla ditt företag med en erfaren mentor
Nästa artikelFöretagarfrukost med fokus på evenemangsinfo