Staffan informerar entusiastiskt över vad som arrangeras i Bräknebygden framöver.Ronneby
Det var ca ett femtiotal företagare som åt frukost på Andra Våningen i gallerian den här morgonen när Andreas Bromée fick äran att presentera sin restaurang Andra Våningen.

Därefter tog Magnus Abrahamsson som är Ronnebys samordnare vid och informerade om sommarens evenemang.  Det händer mycket roligt framöver i kommunen som återkommande barnloppis i Rådhusparken under högsäsong likaså mysiga måndagar. Förra årets barnkalas som blev en succé kommer att arrangeras på torget i år igen och Tosia Bonnadan drar igång redan på torsdagen med tivoli och lite jippon som restaurangerna anordnar.
Ett annat roligt inslag är ju cykelturistveckan som i år kommer till Bräkne-Hoby där folkhögskolan blir center för incheckning – invigning – daglig rapportering – start & mål samt plats för utställare. Visionen är att få 600 deltagare till arrangemanget men målet ligger åtminstone på 400 deltagare. Det blir femdagars cykling i olika väderstreck inom kommunen men även bort mot Karlshamn och med 30, 60 och 90 km sträckor att välja på. Det satsas lite mer på 90-sträckan i år för att få elit idrottare att vilja komma och träna. Eftersom arrangörerna vill att det ska finnas något som passar alla blir det dessutom en kortare sträcka för barnfamiljer och ovana cyklister vissa dagar. Staffan Håkansson från Bygd i Samverkan berättade även att Bräknetrampen har femårsjubileum i år med lite extra festligheter.
Han poängterar att det är ett ypperligt tillfälle att involvera friskvård för företag i kommunen både när det gäller Bräknetrampen men också under vissa dagar under cykelturistveckan som har
hälsa – motion – närproducerat som sitt tema.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelMammapower på KIK
Nästa artikelRH Gruppen har flyttat till Svängsta