Hässleholm
Två år har gått sedan Lotta startade sitt företag med städ och hemservice i Hässleholm. Nervositeten som fanns av att släppa sin anställning och satsa på en egen verksamhet minns Lotta, när hon glatt konstaterar att hon aldrig ångrat de val hon gjort. Inte konstigt eftersom antalet kunder ökar stadigt, så pass stadigt att hon nu har anställd personal.

– Vi är 4 stycken som arbetar med detta och troligen kommer jag att anställa någon till under nästa år, berättar Lotta glatt.

Tjänsterna som Lottas Hemservice erbjuder faller alla inom ramarna för RUT-avdraget. Det är främst städning och fönsterputsning tillsammans med hemtjänst som fyller arbetsdagarna.

Gällande hemtjänst så är det både privat och genom kommunen. Det många inte vet är att även led-sagning ingår i RUT om man som äldre har ett behov av det.

– Många äldre vill också ha hjälp med andra saker än städning, så vi hjälper ofta till med att betala räkningar, handla, läsa brev m.m. För många äldre är det en social grej att vi kommer, och vi tar oss tid att prata med våra kunder, berättar Lotta och hennes anställda instämmer.

På frågan vad som är nyckeln till framgång är alla rörande överens. Att vara ett mindre företag som jobbar nära sina kunder är viktigt. Och att det är samma personal som kommer vecka efter vecka är en trygghet i hemtjänsten för de äldre och deras anhöriga.

Vi på INFO-Bladet önskar Lotta och personalen fortsatt lycka till!

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelFaror för fyrbenta vänner
Nästa artikelBli snyggast på jul- och nyårsfesten!