I folkets hus varje månad hålls en liten loppis av en ung tjej vid namn Alexandra. Som de flesta andra loppisar är det bara till och hyra en plats eller ett eller kanske flera bord.

Här befinner det sig allt från 10 åringar till pensionärer som både säljer eller kommer för att köpa vilket skapar en liten speciell social miljö där en grupp olika människor från olika ställen ”träffas”.
Alexandra jobbar tillsammans med folkets hus och just på så sätt kan hon få in ett litet bidrag under försäljningen utan att behöva hyra folkets hus. Hon har hållt på med detta i ett par år. Det finns ingen åldersgräns på personerna som kommer dit eller säljer, med andra ord kan alltså en 10 åring komma dit och sälja sina gamla Kalle Anka tidningar som han inte längre vill ha och behöver kanske pengar till ett nytt spel eller liknande. Då kan han enkelt hyra ett bord och ta med sina grejor o göra det, likaså med en 80 åring, kan också komma o sälja sina GAMLA saker som bara är i vägen hemma.

Saker som man kan hitta på en loppis är allt från kanske 50 år gamla saker – sprillans nya saker, som de som säljer inte känner något behov av längre. Kan vara kläder, leksaker, prylar för studier, elektroniska saker och såklart finns det fika med för de som vill ha det, och den ”stationen” sköter Alexandra själv, hon är alltid med på loppisarna.

Det trevliga med en loppis i överlag är det sociala, att man får träffa människor från så olika ställen och se nya roliga, coola saker som man kanske inte annars brukar se. Det speciella  med loppisen just här är att den är inomhus, tyckte jag var väldigt bra då  många STORA loppisar och andra småloppisar brukar hållas ute! Plus på kanten där. Tips! Titta gärna,  man hittar alltid något intressant.

Camilla Björkman och hennes make:
Är du ofta här och säljer och/eller säljer på andra loppisar?
– Ja ja ja, jag är här näst intill varje månad och sedan brukar vi vara på vissa loppisar som befinner sig i närheten.
Hur länge har ni hållt på med detta?
– Vi har hållt oss här i folkets hus i runt 2 år ungefär så ett tag, mycket saker hemma haha. Och sen har vi varit på många andra loppisar ett tag med.
Tycker ni det är kul med att sälja?
– Ja absolut, klart finns det dåliga säljdagar men alltid nåt man lyckas bli av med och dessutom får jag träffa så många trevliga personer att småprata med samtidigt.

En familjs svar till frågan:
Vad för er till loppisen?
– Man hittar lite roliga saker sen är det billigt med, Menar köpte den här (ett ritblock) som kostar 30 kronor på maxi, jag köpte den här för en tia, jättebra!

Text & Bild: Diosmar Jardines Cuervo

Föregående artikelProva något nytt i köket
Nästa artikelBli extra kreativ på Stickcafé