Vinslöv
På tisdagsförmiddagar och onsdags-kvällar bjuder Nillas Garn in till Stickcafé i den hemtrevliga butiken i Lilla Gallerian i Vinslöv. Oavsett om man vill sticka, virka eller brodera så välkomnas man varmt in i den kreativa kretsen.
– Det kostar 40 kronor att delta, men man behöver inte anmäla sig i förväg, och vi bjuder på fika, berättar Carina Svensson, som äger Nillas Garn.

Längs väggarna i lokalen står det hyllor fullproppade med garn i vackra, lockande färger och former, och mitt i rummet finns två bord uppställda där Stickcaféets deltagare sitter medan de stickar, fikar och diskuterar. Några av kvinnorna stickar bland annat på tröjor, och andra stickar sockor, men oavsett projekt så är de alla rörande överens om en sak:
– Det är lättare att vara kreativ när man är många, och vi delar gärna med oss av tips, idéer och erfarenheter, säger Carina. Men framförallt så inspirerar vi varandra!

Den här onsdagskvällen visar hon fram garn från en ny, norsk leverantör som heter Sandnes garn. Att bläddra i broschyrerna med mönster till allt från nyfödda till vuxna får verkligen igång de kreativa tankarna och diskussionerna kring bordet. Vinterns projekt med mössor och sockor får ge plats för vårens trender, och i gruppen spås det att det kommer bli mycket spetsstickat och mönsterstickat till våren.
– I mars fyller Nillas Garn två år, avslöjar Carina leende. Det ska vi fira, men hur tänker jag inte avslöja än. Det blir till att hålla utkik på hemsidan och i butiken!

Titta gärna in till Nillas Garn på tisdagar eller onsdagar och ta del av den härliga gemenskapen och kreativa inspirationen!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelLoppis
Nästa artikelNyöppnad restaurang med bästa läget på Korsholmen