Hässleholm
Lokalföreningen i Tyringe har inlett ett samarbete med Ljungbyhed Lantmän och går nu under LT-Lantmän. Detta innebär inte att verksamheten förändras eller lägger ner, tvärtom. Tillsammans med Ljungbyhed kommer det bli större och LT-Lantmän kommer kunna erbjuda sina kunder ett bredare sortiment på ett större område.

– Vi vill fortfarande vara lokala, därför vill vi inte bli för stora, berättar butikschef Jan i Tyringe.
De två företagen går ihop för att det är lättare att klara den ekonomiska biten när man är två och de blir starkare tillsammans som företag. Samarbetet gör att när Ljungbyhed Lantmäns kunder är i Tyringe, kan de vända sig till personalen där om de behöver hjälpa och likaså för Tyringe-kunderna om de är i Ljungbyhed.
– Administrationen kommer kunna skötas effektivare ihop och det blir lättare att hålla koll på allt, säger Jan.
Andra nyheter inom företaget är vårmarknaden som äger rum den 26 april. På vårmarknaden kommer fem leverantörer göra besök och berätta om sina produkter för personal och kunder. Under dagen finns det fina erbjudanden som har med vårbruk att göra i butiken. Sättpotatis, fröer för både rabatt och gräsmatta, gödsel till gräsmatta m.m. kommer läggas extra mycket tyngd på. Bland annat en leverantör för blomjord och torv kommer också finnas på plats för att ge tips och råd.
Alla vårnyheterna i butiken är helt på plats till vårmarknaden. Den populäraste vårnyheten är sättpotatis som det har varit stor efterfrågan på från kunderna på LT-Lantmän i
Tyringe.
Åk till LT-Lantmän i Tyringe för att uppleva vårmarknaden, och sätt igång med den gråa trista trädgården direkt så våren får liv och färg.

Personalen på LT-Lantmän med vårnyheterna i högsta hugg.Text & Bild: Veronika BriSättpotatisen är det stor efterfrågan på.nkFröer av olika slag, exempelvis blommor, kryddor m.m. erbjuder LT-Lantmän.

Föregående artikelPatrik bytte bransch
Nästa artikelExpert på allt-i-allo