Kiaby Byggtjänst gör i princip allt inom byggbranschen.
– Vi kan erbjuda en så pass stor bredd inom byggtjänster och detta medför att vi kan jobba året runt och inte behöver vara beroende av säsonger, berättar Örjan Jönsson.
Företaget bildades 2007 som enskilt bolag och blev aktiebolag 2011. Tillsammans med Örjan jobbar Christoffer Nilsson och Henrik Pettersson.
– Vi har ett bra samarbete med elektriker och rörmokare och om det behövs fler arbetare, hyrs det in, säger Örjan.
Kiaby Byggtjänst, som inte bör förknippas med andra byggföretag i Kiaby, har just nu sitt stora projekt i Fjälkinge, där killarna renoverar ett hus åt en privatkund och huset kan senare komma att bli ett lägenhetshus.
– Vi har större kunder som Cramo och Svenska Kyrkan. Om vi behövs så ringer de och vi kommer ut nästan direkt, säger Örjan.
Till våren och sommaren är det mycket takarbeten som Kiaby Byggtjänst håller på med, men tillbyggnader och uterum är lika populärt. Annars gör Kiaby Byggtjänst många plåttaksarbeten till villor och industribyggnader.
– Det är till våren när allt vaknar till liv. Man tittar på sitt tak och ser att det behöver rustas upp, berättar Örjan.
Fasader och tak är säsongsbetonat och på våren vill de flesta fräscha upp sina hus.
Kiaby Byggtjänst startades av Örjan, som har 20-års erfarenhet inom branschen. Företaget är litet och vill hålla sig litet.
– Vi vill inte bli alltför stora, även om vi har vissa planer på att expandera. Vi vill ha det som ett litet företag så att jobben blir mer personliga och kundkontakten bättre, avslutar Örjan.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelLokalföreningen i Tyringe blir LT-Lantmän
Nästa artikelSalong Mondo om vårens frisyrer