Karlshamn
En önskan om att göra något annat fick Patrik Svensson att sälja företaget Ditec Bilvårdcenter i oktober 2012. Han startade ny firma i en helt annan bransch och barnen Emilia, Ella och Saga har fått ge namn åt E. E. S Budtransporter AB.

– Jag fick nys om upphandling inom kommunen gällande deras mattransporter och kände att det skulle vara kul att testa, berättar Patrik.
Med lång erfarenhet av att köra lastbil var steget inte stort till att driva sin egen transportfirma. För att hinna med sin anställning som lastbilschaufför har han i dagsläget utökat verksamheten med en fast anställd och vid behov tar han även in timanställd personal. Företaget har fyra bilar, tre stycken lätta lastbilar och en tung lastbil. De kör i hela Sverige men även ut i Europa.
Förutom att transportera kommunens mat till skola och äldreomsorg under veckans alla dagar kör de även ut matkassar åt Citygross, anlitas som flytthjälp och delar ut post åt företagskunder. Men det Patrik tycker är roligast är att köra budkörningarna.
– Den mest udda körning jag haft var nog att bli anlitad en fredagskväll för ett tag sedan, berättar han vidare.  Vi skulle leverera matkassar till Sandviken från ett lager i Skåne. Sen har vi kört pressverktyg till Litauen. Sånt är kul!
Något annat som han gillar att göra och behållit från tiden som bilvårdare är solfilmsmontering på bilar.
– Det är lite krångligt att få till solfilmen bra, det ska vara dammfritt osv. Det är inte många som kan utföra det seriöst, tycker han. Jag har en del knep och utmaningen är verkligen att göra ett bra jobb.
Patrik är väldigt serviceminded och är tillgänglig dygnet runt.
– Vi kan komma iväg på ca 10 min om det behövs, avslutar han glatt.
Patrik Svensson vid sin nya firmabil.Det krävs en hel del för att montera solfilm.
Text: Susanne Karlsson
Bild: Veronica Brink

Föregående artikelMarie och MiMdesign
Nästa artikelLokalföreningen i Tyringe blir LT-Lantmän