Hässleholm
Den 15:e december är det åter dags för Hesslekörens varmt uppskattade julkonsert, under eminent ledning av Ingvar Albihn. Årets konsert bjuder dessutom på två solister; världskände operasångaren Tommy Juth och Hässleholms eget stjärn-skott Sofia Sandberg-Albihn.

INFO-Bladet får förmånen att smyga in på en av körens övningar och kan lyssna in sig på hur det låter. Förväntningarna är höga och uppfylls redan innan man landat i bänken. Den här kvällen övar kören på flera olika konserter, men det ger ändå en försmak till vad julkonserten kommer bjuda på.

– Det är en utmaning att göra ett bra program till julkonserten varje år, säger Ingvar och ler. Man får alternera mellan låtarna så att det alltid blir en fräsch och ny uppvisning!

Han är perfektionist när det kommer till sången, och med all rätt, för med hans direktiv ger Hesslekörens deltagare sångerna vingar. De ljusa stämmorna höjer sig mot taket som för att lyfta det, medan de mörkare stämmorna får golvet att skälva under fötterna.

Som lyssnare får man minst sagt rysningar i hela kroppen, och Ingvar och hans kör lyckas verkligen med att göra fräscha och inspirerande varianter av klassiska julsånger. På programmet för julkonserten står bland annat favoriter som Julen är här, All I want for christmas is you och O, helga natt.

Vill du fyllas varma julkänslor ska du passa på att köpa biljett till Hesslekörens storslagna julkonsert i Hässleholm
Kulturhus!

Text: Petra Horning
Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelTotalupplevelse – årets julklapp?
Nästa artikelFärskfoder – för friska hundar