Hässleholm
Färskfoder och BARF, biologiskt anpassad råföda, är hundmaten som ger varje hund naturlig föda och som samtidigt tillgodoser hundens tuggbehov. Färskfoder som är portionsförpackat ökar stadigt på marknaden. Allt fler väljer likt sin egen kost, att gå tillbaka till grunden och plocka bort många E-ämnen och konserveringsmedel. Ett naturligt val för både hund, husse och matte.

Det pelleterade hundfodret man länge använt sig av för utfodring av sina fyrbenta vänner innehåller stora mängder spannmål, och spannmål är inte naturligt för hundar att äta.

Hundens mage ser den samma ut som när hunden var vild. Aveln har fört hundens utseende till helt nya dimensioner, men inuti hundens kropp ser mag- och tarmsystem dessamma ut som på en hund i det vilda. Därför är färskfoder och barf väldigt bra för hundar, och man säger generellt att man ska utfodra cirka 2 % av hundens kroppsvikt.(*individuell anpassad kost råder)

– Kostnaden per månad är ungefär densamma, men de viktigaste aspektet är att man får en hund som för utlopp för sitt naturliga beteende, berättar Hannah Kendrup, som utfodrat sina hundar med barf i 3 år och sedan 6 månader tillbaka använt det svenska märket Sund Hund Mat.

Barf består av köttben, och färskfodret är malt kött, ben och inälvor. Sådant en hund skulle välja om den var vild. När man utfodrar med färskfoder tillgodoser man många beteendebehov hos
hundarna genom att de får ”jobba” med maten. Tänderna blir oftast fria från tandsten eftersom de får bita i ben och köttstycken. Fördelarna är många, och har ni frågor angående färskfoder från Sund Hund Mat och barf kan ni träffa återförsäljarna i Hässleholm på torget under Citylördagen den 30 november. Välkomna!

Text: Elin Troedsson
Bild: Hannah Kendrup

Föregående artikelLjuva toner från Hesslekören
Nästa artikelÅret som varit och året som kommer i Hässleholm