Bromölla
“Som ett konditori med bowling, massor av goda smörgåsar och fikabröd” brukar man beskriva Böckmans. Sedan oktober 2013 är Bert Böckman inte längre ensam ägare till företaget utan har istället valt att dela ansvaret med ytterligare fyra delägare.
Förklaringen till det är enkel, Bert vill förnya företaget med nytt blod och nya idéer, samtidigt som han vill försäkra sig om att företaget kommer att leva kvar i bygden. Det är kocken Petre Carpen, en av de nya delägarna, som ansvarar för maten som lagas och Böckmans kan nu stoltsera med en rykande färsk meny med många nya rätter.
– På vår meny ska det finnas något för alla, förklarar Petre Carpen. I vår restaurang erbjuds god mat hela dagen, och man kan få samma meny till kvällen som vid lunchen. Vi har fokuserat mycket på bra råvaror och att laga mat från grunden, som till exempel våra populära hamburgare gjorda på högrev.
Böckmans uppskattade frukostbuffé finns självklart kvar, lika välsmakande som alltid med nybakade frallor, kokta ägg, yoghurt och fräscha pålägg som passar alla smaker. Sin salladsbuffé har de förbättrat och utökat med fler godsaker för att kunna erbjuda gästerna näringsrika och goda sallader.
– Vi har öppet alla dagar i veckan, så oavsett om man vill äta gott, ta en fika eller spela lite bowling med vännerna så kan man komma till oss, ler Petre. Vi kan erbjuda barnkalas, med bowling och god mat, i ett samlat paket. Både roligt och smidigt!
Öppettiderna finns på Böckmans hemsida, och för alla som gillar god mat och trevlig atmosfär är ett besök på Böckmans ett måste!
Text: Petra Horning
Bild: Patrik Lundin_DSC3761-CMYK-web

Föregående artikelLions Lucior
Nästa artikelKliv in i Kökets Bakficka