Olofström
Årets upplaga av Holje Marknad är den 49:e i ordning med ett utökat program under fredagen. Det börjar för de yngsta redan klockan 10:00 i Partyfabrikens tält. Där blir det barnunderhållning samt utdelning av gratis glass och karusellbiljett till alla barn.

Nytt för i år blir underhållning i tältet på eftermiddagen, här hoppas aktivitets-kommitténs chef Seth-Åke Andesson att även de äldre kommer och lyssnar på Lasse Sigfridsson till en kopp kaffe. Det blir en trevlig start på årets marknad med bland annat talangjakt, under-hållning av PPM, Partyfabriken och Jan Johansen.
På årets marknad kommer fältet vara fullt med fler än 250 knallar och mat-vagnar och Axels Tivoli kommer som vanligt stå för karusellerna. I serverings-tältet kommer Partyfabriken servera god mat och dryck.
Det blir en MC-Kortege på lördagen med start från Oves Motor och via Jämshög till Marknadsfältet. Lördagen fotsätter med en show som Partyfabriken står för, med Nick Borgen på scen. Där blir det full fart från början till slut.
Lions damer kommer som vanligt ha sin kaffe-servering igång lördag och söndag, med hembakat som damerna skänker, samt fantastisk musik av PPM. Bandet har sina rötter i Olofström och växt upp med marknaden.
Nappträdet som infördes förra året på Holje Marknad.På söndagen kommer Nanne Grönwall att uppträda på scenen. Efter detta drar ”Holjeflytet” igång. Anklotterna kommer att säljas av Lionsmedlemmar under marknaden om man inte köpt sådana tidigare.
– En viktig sak att komma ihåg är att det är alla marknasbesökare som hjälper oss i Lions Olofström att hjälpa andra, säger årets marknadsgeneral Patrick Nenonen. För att se vad överskottet går till kan man gå in på; www.holjemarknad.com.
Alla är hjärtligt välkomna till årets upplaga av Holje Marknad den 10-12 maj. Nästa år bjuds det på 50-års jubileum.

Text: Per-Åke Persson, Lions club, Olofström
Foto: Åke Bondesson.

Föregående artikelElbilar på årets Medvindsmässa
Nästa artikelChristoffer räddar liv