Olofström
Lördagen den 4 maj är det 5 års jubileum för mässan Olofström i Medvind. Mellan klockan 10-14 är det folk i rörelse hela tiden med fri entré till allt. När mässan började var den inriktad på miljö och teknik. Det är den fortfarande, men innehåller idag mycket annat också.

Tack vare stort intresse och stort tryck så har det blivit fler utställare än någonsin, och extra många föreningar är engagerade. De flesta utställarna är lokala, men en del kommer från andra kommuner också. Inne i Folkets hus ställer både företag och kommunala verksamheter ut. Även utomhus finns det en rad företag på plats.
Nytt för i år är att man får provköra elbilar. Här visas olika elbilsmodeller upp och man får svar på sina frågor om hur det är att köra och ladda dem. Den första elbilen i kommunens verksamhet rullar nu på kommunens dagliga postrunda.
Inomhus är det en bil-bana där både barn och vuxna får tävla.
Vinnarna från artist 2012 kommer att uppträda, som en del av sin vinst. Man får även se Kevin Westman och Karl Hansen uppträda med sina egna låtar.
I år består mattorget av 12 stycken olika matkulturer, där Sverige är inräknat. De som ställer ut har träffats och delat erfarenheter men också jobbat Hoppborgen var mycket uppskattad på Medvindsmässan förra året.ihop inför mässan, bland annat via bostadsträffar. Mattorget har blivit mycket populärt, så passa på att besöka Aniaraparken innan maten tar slut. Där kommer det också finnas aktiviteter, som till exempel fiskedamm.
En härlig familjedag väntas i år igen med ponnyridning, hoppborg, prova på fotboll, innebandy, hockey, golf, tyngd-lyftning och mycket mer. Alla hälsas hjärtligt välkomna till Olofström och Medvindsmässan.

Text: Monica Berg
Bild: Sabina Kerbavac

Föregående artikelMycket mer än markiser
Nästa artikelLions laddar för 3 dagars fest