Kristianstad
Colorama har snart varit ett år i de nya lokalerna på Björkhemsområdet och butiksansvariga Patrick Ackeryd likaså. I företaget finns två plattsättare, två golvläggare och butikspersonalen som består av tre stycken.
Leif Persson förvärvade köpet av Inger Areskoug som drev HBM Golvexpo helt själv i 20 år. Inger som tidigare varit själv i butiken är idag ansvarig för att åka ut till kunden och titta på jobbet, skriva offerter och ordrar. Allt som har med det att göra fixar Inger åt de nöjda kunderna. Hon har stor kunskap och erfarenhet när det gäller kakel, klinker och golv.
Patrick som driver butiken sen ett år tillbaka började jobba inom branschen 1988 och kommer ursprungligen från Norrköping. Han träffade en tjej som var från Skåne och i samma veva söktes en butikschef till Colorama i Kristianstad.
– Jag ringde till försäljningschef Christer, som lovade att lägga in ett gott ord för mig till butiks-ägaren Leif Persson, berättar Patrick. Leif ringde upp mig dagen efter och vi träffades för ett möte. Sen gick allt bara uppåt efter det.
Patrick sa upp sig från företaget han jobbade på i Norrköping och flyttade ner till Skåne för att börja sitt nya jobb och etablera företaget i Kristianstad.
På Colorama/HBM Golvexpo hittar man allt till golvet och färg till huset och även tapeter. Utöver det erbjuder colorama-kedjan också två unika tjänster till sina kunder, en inrednings-tjänst och en fasadexperttjänst. Inredningstjänsten innebär att Åsa Gustavsson på Colorama träffar kunden i butiken eller hemma hos kunden och ger inredningsrådgivining på 1-2 rum eller hela huset. Detta innebär rådgivning på vilka tapeter, vilken färg, vilket golv och vilken inredning man kan ha i sitt hus.
På fasadexperttjänsten ger Patrick kunden svart på vitt när det gäller allt man behöver veta om ens egen fasad. Han kommer hem till kunden och gör diverse fasadtester utifrån ett protokoll. Kunden får sedan protokollet och kan se exakt vilken färg som har använts tidigare, vilken färg man behöver för att måla om och hur mycket m.m. Detta startade ursprung-ligen utifrån Alcros Regi.
Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelSkepparslövs golfkrog tar över Restaurang Peggen
Nästa artikelEn meningsfull fritid