lastvagnsservice-olofström

Några av dem som numera huserar i lokalerna är Lastvagnsservice i Olofströms AB som även äger byggnaden. Vid rodret för detta företag står bröderna Jan och Bengt Jämstorp och Mikael ”Tjabbe” Svensson.

Jan och Bengt kommer från Jämshögs Grus som de tidigare ägde. De sålde detta till PEAB för tre år sedan men arbetar fortfarande kvar i företaget.

Att det blev just dessa tre som startade ett företag ihop beror på att Mikael arbetade som reparatör på Jämshögs Grus ett tag. Enligt Jan var det många som ville ha hans hjälp med att laga sina lastbilar och då ingen annan lastbilsverkstad fanns i Olofström var efterfrågan stor. Idén om att starta upp något tillsammans föddes och på den vägen är det.

Den 1 september drog de igång och huserade då i Sandahls Åkeris lokaler. Men från och med den 1 oktober finns de alltså i Linjebuss gamla lokaler (bredvid bilprovningen).

Mikael som tidigare har arbetat som lastbilsmekaniker respektive fordons/verkstadschef på Dahlqvist Åkeri i många år står för ”markservicen”. Dvs bland annat reparera lastbilar, släpvagnar och entreprenadmaskiner. De har i dagsläget en anställd, Peter Stålberg, men visionen är så klart att anställa fler.

Förutom verkstadsdelen finns det kontorslokaler i byggnaden. Några av dessa är redan upptagna (se reportage här bredvid) men för den som söker lokal och blir nyfiken kan höra av sig till någon av killarna. Den 20 november kommer de att inviga sina nya lokaler. Det är då öppet hus och folk är välkomna för lite fika, tävlingar med mera.

För den som är sugen på att prova att köra lastvagn ska infinna sig just denna dag. Då står nämligen Mikael och de andra redo med konerna för att se vem som lyckas att ta sig emellan dessa.

Text & bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelFritzatorpet har fått liv igen…
Nästa artikelPias Hälsa & Harmoni flyttar in