Att Fritzatorpet har fått nytt liv igen uppskattas av både kommuninvånare och kommunen.

fritzatorpet-1Måndagen den 8 november invigdes Hotel Fritzatorpet och då var företag inbjudna och kommunalrådet klipper bandet. Den 9 november öppnas det för allmänheten.

Familjen Persson äger hela anläggningen och de har drivit eget företag i ca 30 år så de vet vad det handlar om. Mor Dagmar och dotter Nadin kommer att driva hotellet och konferensdelen. De köpte stället i maj i år och omfattande renoveringar har gjorts både utomhus och inomhus. Det finns 26 st dubbelrum, 52 bäddar totalt, 2 stora konferensrum där ca 60 personer/rum får plats. Det finns även ett mindre konferensrum för ca 10 personer.

– Nya planer är på gång som inte avslöjas ännu, men det gamla omklädningsrummet kommer att bli ett spa, säger Dagmar. Vi får också ofta frågan om hur det blir med vår utomhusbassäng. I nuläget kan vi inte svara på det, men inget är omöjligt. Nadin har läst ekonomi och tog studenten för ca 1 år sen. Både hon och Dagmar ser fram emot samarbetet med Marina Broms, som arrenderar köksoch restaurangdelen med sin personal, kocken Göran Sterholm och restaurangbiträdet Emma Johansson. Alla tre har jobbat ihop på Laxerian i Mörrum. Marina Broms har drivit golfrestaurangen i Ronneby i 8 år tillsammans med en kompanjon. Hon har 30 års yrkeserfarenhet inom branschen. Kocken Göran Sterholm kommer från Stockholm och har 20 års yrkeserfarenhet. Marina var sugen på att starta eget efter 5 år som anställd.

Fritzatorpets läge är bra, 1 km utanför Olofström, 20 meter från strandkanten, och man kan se möjligheter till utveckling. Det är nyrenoverat, ljust och fint med en stämningsfull inredning. Ca 120 matgäster får plats nu, men det går att ta in fler vid behov. I början kommer de att satsa på dagens lunch, helglunch, affärslunch. A la Carte-menyn kommer alltid alltid att finnas. De har öppet kvällstid vid beställning. Det är en elegant restaurang med god mat och bra service. De kommer servera traditionellt julbord och finns förfrågan om livemusik så ordnas det.

– Ett samarbete med restaurangen och hotell- och konferensdelen kommer att ske där jag kommer se till att gästerna får frukost, lunch och middag, säger Marina Broms.

fritzatorpet-2

Anläggningen är handikappanpassad, det finns hiss och vissa rum har större yta så t ex en rullstol får plats.

Ett glatt gäng hälsar alla hjärtligt välkomna och hoppas på att detta lyfter Olofströms behov av Fritzatorpet igen.

Text och Bild: Monica Berg

Föregående artikelNy blomsteraffär i Olofström
Nästa artikelLastvagnsService i Olofström AB inviger sina nya lokaler