laserbehandling-bjorkangsgardenBjörkängsgårdens SPA och Laserklinik på Listerlandet utanför Sölvesborg drivs av Kjell och Karin Kronkvist. Företaget har funnits i 11 år och driver också Hotell & Konferensverksamhet.

Det finns vildmarks- och utomhus spabad på anläggningen För sex år sedan startade man laserteknikbehandling och det innebär att man tar bort oönskat hår, pigment- och åldersfläckar, acne och ärr samt borttagning av ytliga kärl. Man behandlar också Rosacea, som är en hudrodnad, obotlig men med laserbehandling håller man den i schack. När det gäller behandling av färgat hår används oftast IPL = intensiv pulserande ljus. Ellipsemaskinen är klinisk testad samt säker och effektiv.

Det finns andra metoder för ljusa hår och fjun. – Kunder kommer från Malmö, Kalmar och Växjö, säger Kjell som utför laserbehandlingen. Vi kan hålla konkurrenskraftiga priser tack vare moderna effektiva maskiner så behandlingen inte tar så lång tid. T.ex så tar en överläpp och haka ca 10 minuter per gång och underben ca 45 minuter per gång. Man får räkna med ca 6 behandlingar, en gång varannan månad.

Jag frågar om man blir helt hårfri efter behandlingen på de ytor man väljer att ta bort oönskat hår. Karin och Kjell förklarar att man efter behandlingen slipper det oönskade håret. Det kan i så fall vara att en hormonell förändring i kroppen, som t ex vid graviditet, gör att det växer ut nytt hår.

– Det är vanligt att män också behandlas, våra kunder är både män och kvinnor i olika åldrar, säger Kjell. Det är inte bara en utseendefråga, utan man slipper också problem med hårsäcksinflammation.

Ålders- och pigmentfläckar tar man bort under vintertid innan solen träder fram.

I sex år har man arbetat med detta och intresset ökar hela tiden och det gör att Björkängsgårdens SPA och Laserklinik så småningom kommer att utveckla och investera i fler maskiner.

Text & Bild: Monica Berg

Föregående artikelTre kvinnliga företagare i ett nätverk!
Nästa artikelPulsen slår i Östra Göinge