Sölvesborg
På Hulta Gård, strax utanför Sölvesborg, dukas det upp för landbruksmässa den 24 maj. Det utlovas en heldag med mycket intressant och spännande att titta på.
Pontus Gunnarsson, som äger och driver Hulta Gård, fick idén till en mässa när han byggde ny maskinhall för nästan två år sedan.
– Det här är ett område med mycket lantbruk och skogsbruk, säger Pontus. Men vi har inte haft en sådan här mässa tidigare. Det är någonting jag tycker behövs och jag har en stor yta att erbjuda.

Mässan är ett samarbete mellan Pontus företag Ekengårds Jordbruksförvaltning AB och Handelsbanken i Sölvesborg. Pontus är den som jagar utställare och Handelsbanken sköter marknadsföring och planering. Drygt 40 utställare är klara till mässan, med allt från maskiner och djurfoder, till bank och försäkring. Kort sagt allt man kan tänkas behöva som lantbrukare och skogsägare, på ett och samma ställe. För besökare är det både fri entré och fri parkering.
– Vi planerar att ha bland annat ett knalletorg med till exempel gårdsbutiker, rökeri, textilier och annat smått och gått, avslöjar Emelia. Hörvikens IF kommer att stå för korvgrillning och organisera besöksparkeringen.

Planering och organisering av mässan startade redan efter nyår. Det har varit bråda dagar för både Pontus med personal och Handelsbanken. De vill att mässan ska bli en mötesplats för både kollegor och utställare
– Det är första gången jag arrangerar någonting sådant här, men det är roligt, ler Pontus. Extra roligt att höra den positiva responsen från utställande företag.
– Handelsbanken arrangerade en skog- och lantbruksmässa för några år sedan, och brukar vara med på mässor, säger Emelia. Så vi har kompletterat varandra väl. Lantbrukare och skogsägare är en viktig kundgrupp för Handelsbanken och vi vill gärna visa vad vi kan hjälpa till med, samt uppmärksamma att Handelsbanken jobbar lokalt med lantbrukare på orten.
– Som lantbrukare är det viktigt att ha ett gott samarbete med sin bank eftersom jag driver en kapitalkrävande verksamhet, skjuter Pontus in. Detta samarbete har stärkt min relation till Handelsbanken ännu mer.

Eftersom delar av mässan ska hållas ute hoppas man på vackert väder. Om den här mässan faller väl ut blir det kanske början på något återkommande, varken Pontus eller Handelsbanken är främmande för den idén.

INFO-Bladet önskar stort lycka till och hoppas att solen ska skina över lantbruksmässan på Hulta Gård!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelGeocaching, en modern skattjakt
Nästa artikel40 år i branschen