Olofström
40 år i kundens tjänst, det är där Holje Digital lägger sin fokus. Den 24 april firade de sitt 40-års jubileum med att ha fina erbjudanden i butiken.
Som många vet slog färgtv:n igenom på 70-talet. Den svart/vita tv:n fanns fortfarande kvar men allt fler intresserade sig för en tv med färg. Väggarna i hemmet skulle fyllas med högtalare och stereoapparater.
– I varje hörn skulle det stå två stora högtalare och den lediga platsen mellan skulle fyllas med så många och stora apparater man kunde få tag i, skrattar ägaren Ivan Håkansson.
Ivan och Kenneth öppnade sin första butik 1974 och fyra år senare flyttade de butiken till det dåvarande Centrumhuset. Allt eftersom de tog in fler märken och prylar i butiken så blev lokalen till slut för liten.
– 1997 flyttade vi till vår nuvarande lokal och här trivs vi mycket bra. Vi kan erbjuda våra kunder en rad olika märken på såväl tv-apparater som ljudanläggningar, datorer och mobiltelefoner, säger Ivan.

Nu har de servat sina kunder som suktat efter nya teknikprylar i 40 år. Det gäller att hela tiden hänga med på banan inom teknik, vad som är populärt och vad som komma skall.
– Det är ett spännande jobb, det händer alltid någonting nytt. Nya prylar som kommer in och det gäller att vi hänger med. Människorna i Olofström ska inte behöva åka till andra städer för att titta på det senaste inom t.ex. tv-apparater, utan det ska de kunna göra här i Olofström, säger Kenneth Gustafsson och stoltserar med en nyhet från LG.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelLantbruksmässa på Hulta Gård
Nästa artikelBromöllas handelsentreprenörer tar ett samlat tag i evenemanget Våryra som går av stapeln i Eurovisionsveckan 5-10 maj