Vittsjö
Saltet på de skånska vägarna blir allt mer koncentrerat och innehåller många olika ämnen för bästa möjliga resultat på de hala vinter-vägarna. Bra effekt på halkan, mindre bra för bilarna. Gör dig och din bil en tjänst och lackskydda innan vintern slår till!

– Kunderna har mer medvetenhet och förståelse för lackskyddet idag än tidigare, och därmed så görs fler lackskyddsbehandlingar varje år, berättar Christian på Wittsjö Bilvård.

Flygrost är vanligt på de flesta bilar, det vill säga små, små prickar som skadar lacken, och dessa kan man få bland annat på grund av bromsdamm och lösa dubbar. Tillsammans med vägsaltet kan de ge förödande skador på billacken. Här är det viktigt att förebygga genom att lackskydda sin bil. Inte heller sommaren är fri från risker för lacken. Insekter som ger blodspår kan vara svåra att få bort och på så vis också skada lacken.

På Wittsjö Bilvård har man sedan starten 1999 arbetat med märket Diamondbrite, och märket ger 6 års garanti på sin behandling. Inom Diamondbrite lanserar man nu ett nytt lackskydd, BrilliantCare, som anses vara tredje generationens lackskydd, och Wittsjö Bilvård kommer kunna erbjuda sina kunder både Diamondbrite och BrilliantCare. Christian är inte bara på Wittsjö Bilvård utan även ute hos andra bilvårdscentran och demonstrerar hur bra Diamondbrite och BrilliantCare är för bilarnas lack.

Förutom lackskydd av både bil, lastbilar, båtar, motorcyklar, husvagnar och husbilar så har Wittsjö Bilvård nyligen börjat med försäljning av däck av flera välkända märken.  Slå en signal eller kom inom i butiken för att veta mer vad som erbjuds.

– Vårt bästa tips till alla bilägare: Skydda bilen innan vintern, och spola av din bil från salt och vägsmuts ofta. Gör det till en rutin, avslutar Johan.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelEn komplett hantverkare
Nästa artikelHöstlovskul!