Hässleholm
Under vecka 44 går barn och ungdomar i Hässleholm på höstlov. På kommunens hemsida, www.hessleholm.se finner man en rad roliga aktiviteter som passar för många olika åldrar.

Flera idrottsföreningar arrangerar också aktiviteter under lovet. Kontakta föreningslivet för att veta om det finns någon planerad höstlovsaktivitet i föreningen. Det är ett utmärkt tillfälle att prova på en ny sport eller idrott.

Till Kulturhuset och biblioteken på kring orterna kan man komma om man är intresserad av att göra potatistryck. Med hjälp av knölen som i allra högsta grad hör hösten till gör man fina färgglada tryck, och alla barn i åldern 6-10 uppmuntras att komma förbi och prova. På biblioteket kan man förutom låna böcker även lyssna till spökhistorier.

Läskigt värre! Det krävs föranmälan som ni finner på hemsidan. Förhoppningen är att det finns många modiga 7-10 åringar som vill lyssna till de kusliga spökhistorierna.
Vidare aktiviteter som erbjuds är bland annat screentryck och decoupage. Kika in på www.hessleholm.se för att se mer och finna information om varje aktivitet.

Hässleholms Museum håller höstlovsöppet 28/10-2/11 mellan kl. 13-18. Här kan man bygga sin egen brandbil eller stridsvagn, och se hur en brandman var utrustad och jobbade förr i tiden.
Höstlovet erbjuder något för alla. Kanske vill man bowla med sina vänner, eller gå på bio. Utbudet av aktiviteter är stort, och tänk på att tillsammans med en vän blir saker oftast mycket roligare!

Text: Petra Horning
Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelLackskydd för din bil
Nästa artikelMycket god kantarellpaj