fjalkinge-idrottsplats-1Den nya idrottsplatsen i Fjälkinge är, så gott som, på plats!

– Det har gått både snabbare och bättre än vi vågade hoppas på, såväl våra medlemmar som olika företag har gjort ett fantastiskt jobb, säger Fjälkinge IFs ordförande Stefan Holmqvist. Konstgräsplanen ligger läckert grön och inbjudande, i skrivande stund är det bara målen som saknas.

– Den ska inspekteras 24 november. Blir allt godkänt då så är det bara att rulla ut bollarna, säger Stefan. Till att börja med får bollspelandet ske på dagtid, elförsörjningen och belysningen är inte riktigt klar ännu. Klubbstugan är klar utvändigt men det återstår några professionella insatser och ett antal hundra ideella arbetstimmar inomhus.

– Golv, vvs och el görs naturligtvis av fackmän, men sedan är det en del fixande med vävning, spackling och målning som vi själva ska göra. När står klubbstugan helt klar?

– Vi ligger före i tidsplanen så jag tror att vi kan vara klara vid årsskiftet.

– Sen blir det grejer kvar att göra till våren, som att lägga plattor utomhus, bygga carport och förråd, anlägga boulebanor och lekplats, men målet är att kunna ha verksamhet i klubbstugan runt nyår. Däremot har det inte gått klockrent med naturgräsplanen. Det hade inte regnat mycket förrän det stod vatten på den. Och det sjunker undan väldigt, väldigt sakta… Medan konstgräsplanen är läcker, så läcker naturgräsplanen dåligt…

fjalkinge-idrottsplats-2

– Ja, nåt fel är det. Dräneringen är uppenbarligen inte som den ska, säger Stefan Holmqvist. Vad händer i den frågan?

– Det är ju Kristianstads kommun som har det åtagandet, men vi har fått besked om att det ska åtgärdas.

– Problemet är att det inte är läge att böka med det vid den här årstiden utan det får göras tidigt i vår. Innebär det att premiären på gräsplanen försenas?

– Det kan bli så. Men det får vi ta, huvudsaken är att planen blir bra från början.

Vid sidan av nya idrottsplatsen har det också påbörjats arbete med Fjälkinge skolas fotbollsplan. Den ska ställas i ordning och bli träningsplan för föreningens femoch sjumannalag. Det har varit en lång process, Stefan. Hur känns det nu när alla bitar börjar falla på plats?

– Det känns naturligtvis oerhört skönt, det var ju inget litet projekt vi gav oss på. Uppslutningen har varit helt suverän

väldigt många har på olika sätt dragit sitt strå till stacken – och det känns extra roligt eftersom det också stärker kamratskapet och vi-känslan i Fjälkinge IF!

Text Peter Malm

fjalkinge-idrottsplats-3

Föregående artikelMusikprofilen hotad
Nästa artikelFull rulle på Babycafé