babycafe

När jag traskar in på Karlshamns biblioteket och söker mig bort mot barnavdelningen, där det klockan tio ska vara babycafé, får jag ett positivt bemötande av Viveka Johnsson.

Jag följer med henne in i ett rum fullt av livliga barn i de minsta åldrarna. Viveka har precis haft en föreläsning om böcker för små barn. Varje gång är det olika teman, allt från rim, ramsor och musik, till föreläsningar om bland annat, att våga vara förälder. Efter föreläsningarna brukar man fika och umgås.

Sedan 2006 har Viveka och även Eva- Charlotte Wanefors arrangerat både babycafét i Karlshamn och även Mörrum. De båda biblioteken turas om att ha babycafé varannan vecka, 6 gånger per termin. Onsdagar i Mörrum och torsdagar i Karlshamn. Allt som allt blir det 24 stycken babycafé om året. Här behövs ingen föranmälning, det är bara att dyka upp och alla barn mellan 0-1,5 år är välkomna.

Den 2/12 kommer det vara teater på de båda biblioteken, klockan 10.00 i Karlshamn och 13.00 i Mörrum. Det är sagofen Isadora som kommer från Stockholm för att spela teater för de minsta.

Viveka lägger stor vikt vid språkutvecklingen. Det är inte bara viktigt att kunna läsa utan också att ha lust till det, påpekar hon. Hon har tidigare jobbat som förskollärare och varit aktiv inom barnverksamheten i 20 år. Hennes första prioritet är förskoleverksamheten och varje vecka har hon utskick av olika boklådor.

”Barnen är vår framtid, det är viktigt att vi gör vad vi kan för att de ska kunna utvecklas”, säger Viveka innan vi skiljs åt.

Om man vill ha mer information om exakta datum för när babycaféer äger rum så kan man besöka Karlshamnskommuns hemsida.

Text och bild Belle och Veronika

Föregående artikelLäcker konstgräsplan – men naturgräsplanen läcker dåligt…
Nästa artikelFjälkinge IFs ungdomar fick uppleva guldfirandet!