Mona valde Brobryggarna av Jan Guillou som sin vinstbok.Tre nya läsvärda böcker utvalda av Mona.Karlshamn
Vi har kurat skymning under hösten och lottat ut två vinnare som vinner varsin bok att förgylla vårvinterns kvällar med.

Första vinnaren är Sylvia Persson från Mörrum.
Sylvia känner att det finns en uppsjö av bra böcker. Hon är inte så intresserad av deckare men läser gärna biografier och böcker av författarna Björn Ranelid, Katarina Mazetti och Karin Brunk-Holmkvist. För att hålla reda på vilka hon läst har hon en liten skrivbok där hon skriver ner alla böcker hon läser.
Hennes motivering till att vinna en bok var:
– ”Jag är vårmänniska som längtar efter ljuset och värmen, men hösten har sina plus; det är mysigare att vara inne än ute på grund av kylan, blåsten och mörkret. Man ser inte de smutsiga fönstren eller damtussarna i hörnen så tydligt. Man kan sitta och mysa med en god bok utan att få dåligt samvete för allt som måste göras men som ändå inte syns.”

Andra vinnaren är Mona Fälth från Karlshamn med motiveringen:
– ”Jag vill gärna vinna en bok därför att: En bra bok är som en riktigt god vän, man lämnar den med lika stor saknad.”
Mona gillar böcker som handlar om människoöden och självbiografier. Hon är med i en bokcirkel där de tio stycken deltagarna träffas 1 gång i månaden. Mona tycker det är roligt att läsa och senaste boken hon läste var Mördaren i Folkhemmet, en sann historia om en oskyldigt dömd.

Kura Skymnings Boktips!
Den här månadens boktips står Mona för. Hon har valt två stycken som tidigare fått Augustpriset och den sista är bioaktuell i vår.
Havsmannen av Carl-Johan Vallgren, är en spännande, intensiv och vacker bok om syskonkärlek och svek på 1980-talet – och om vardagens möte med det främmande och fantastiska.
hÅPas du trifs bra i fengelset av Susanna Alakoski. Regionteatern spelar upp pjäsen på Karlshamns stadsteater den 30 januari kl 19.00.  Även den här boken handlar om två syskon, Anni och Sami, syster och bror. Det fanns aldrig pengar men alltid alkohol. Berättelsen är fylld av sorg och vrede över drogers makt och samhällets utstötningsmekanismer. Men inte minst är detta en kärleksroman.
Sista tipset är Små citroner gula av Kajsa Ingemansson. Det är en varm roman om att finna sig själv, om kärlek och vänskap, om att våga chansa och våga välja.  Det finns en mening med allt. Frågan är bara hur man hittar den.

Tävlingen fortsätter under hela vår mörka årstid så du har fortfarande chansen att bli en lycklig bokvinnare! Motivera varför just du ska vinna en bok hos Lundins Bokhandel, skriv ner och skicka in till: INFO-Bladet, Köpmangatan 15, 295 34 Bromölla eller mejla på: tavling@infobladet.com

Bild och text: Susanne Karlsson

Föregående artikelKjellqvists All- service utökar med butik i Vittsjö.
Nästa artikelKom i form till Beach2013