Uppmurad efter kunds önskemål.Åke Kjellqvist och Linus Olofsson. Åke Kjellqvist, fick en förfrågan från Nordiska Skorstensprodukter när de öppnade Varmahemsbutikerna om det fanns tid, intresse och möjlighet för Kjellqvists All- service att öppna en butik i Vittsjö. När det sedan dök upp en lämplig lokal med bra skyltfönster på Hässleholmsvägen 5 i Vittsjö, bestämde sig Åke  att det var dags att satsa på något nytt.
På julskyltningssöndagen hade man lite smygpremiär med öppet hus, och en hel del presumtiva kunder infann sig. Fr o m första helgen i februari öppnar utställningen och försäljningen av braskaminer och diverse tillbehör på riktigt.
– Vi börjar med att ha öppet på lördagar, med start den 2/2 kl 10-13, och planerar även att framöver ha öppet någon kväll i veckan. Man kan även ringa och boka tid om man vill komma och titta vid någon annan tidpunkt, berättar Åke.
Kjellqvists All- service har sedan länge använt  Nordiska Skorstensprodukters material i sitt arbete. Man gör det mesta kring skorstens- och kamininstallationer samt renoveringar. Vi hjälper även kunden om de har speciella önskemål . Åke berättar lite om en sättugn samt en fattigmansugn som man nyligen renoverat, där resultatet blev mycket tilltalande.
Martin Kjellqvist och Linus Olofsson , som är anställda på Kjellqvists All-service, har nyligen kommit hem från ett par dagars utbildning, anordnad av Nordiska Skorstensprodukter. Utbildningen omfattade materiallära, montering av kaminer och insatsrör, glidgjutning mm. Det är en viktig säkerhet för kunden att alla som arbetar med installationer och reparationer av skorstenar och kaminer  har en god utbildning och  ett säkerhetstänk med sig.
I butiken finns flera kaminer i olika former och utföranden att välja på. Storsäljaren heter Mysen 7, som finns med antingen täljsten eller sandsten. Kaminerna har en mycket god värmeupptagande förmåga.
Utöver kaminerna finns det skorstenstillbehör och det mesta för kaminer och eldning till försäljning i butiken. Bl a askhinkar med luftning, braständare och rengöringsmedel för glasytorna på kaminen. Om det är något speciellt man söker, som inte finns på lager, så hjälper Kjellqvists All- service till med att beställa hem varan.
– En fördel med golvplåten  som Varmahemsbutikerna säljer för att lägga under kaminerna är att de är emaljerade och därmed  är risken för repor mindre, en klar fördel i de flesta hem, avslutar Åke.
Alla hälsas hjärtligt välkomna till Kjellqvists All- service butik i Vittsjö, med start första lördagen i februari.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelPort Hotel erbjuder trivsamhet mitt i stan
Nästa artikelKura Skymning