Vintern är inte över ännu men det är aldrig för tidigt för att börja tänka på eller starta träningen för att komma i form till sommaren. Man kan starta direkt med den intensiva tAtt ha vänner som motiverar en är viktigt i vardagen.räningen eller mjukstarta. Det är helt upp till en själv.
Det finns många steg och tips till att starta träningen och här kommer ett urval.
Sätt upp ett rimligt mål och när du ska ha nått det. Börja med det här steget för att komma i form till sommaren. Det kan vara att gå ner några kilon, bli starkare, uthålligare eller bara förbättra hälsan.
Försök hitta motivationen var den än är. Det kan vara bästa kompisen som motiverar dig bäst, musik eller kanske du själv. Hitta motivationen och släpp inte taget.
Tänk på vad du stoppar i dig. Man behöver inte börja räkna kalorier direkt men tänk efter om en extra portion är värt det. Självklart bör man äta mer när man tränar men ta hellre mer grönsaker och kött än kolhydrater. Kolhydrater är kroppens bränsle men proteiner är musklernas bränsle.
Vissa belönar sig själva efter ett träningspass med godis eller chips och då är själva träningen nästan värdelös eftersom man äter upp den energi som man nyss förbrukat. Den värsta formen av socker är i flytande form såsom läsk eller juice.
Det bästa tipset för att komma i form är att undvika godis och allt socker förutom frukt. Sötsuget kommer försvinna så småningom och man kommer inte behöva belöna sig själv med mat. Disciplin är viktigt!
Ett annat tips om man nu vill belöna sig själv är att köpa något kul. Detta fungerar dock inte efter varje lyckat träningspass för då är det både du och plånboken som kommer magra.
Tveka nu inte med att sätta igång träningen som definitivt kommer förändra ditt liv!

Text: Veronika

Föregående artikelKura Skymning
Nästa artikelFrukostmötena är igång igen