Kristianstad
ABK:s kulturdag på Gamlegården är här igen den 31 augusti, men i år ser programmet lite annorlunda ut. Kulturdagen blir kulturdag + jazzfestival och håller på mellan klockan 10:00 och 22:00. Med det nya konceptet hoppas arrangörerna på att locka en större publik.

– Som tidigare år är det fokus på världens mat och variationen av olika kulturers maträtter är stor, berättar Jonas Rosenberg på ABK. Förutom mattältet blir det underhållning på scenen som är från hip-hop, pop, rock och folkdans, det vill säga både sång och dans. På området kommer föreningar och verksamheter visa upp vad de håller på med och hoppborgarna för barnen är med även i år. Man kommer också kunna prova på handboll och det kommer finnas en konstutställning.

I år är det 11 år sedan den allra första kulturdagen anordnades. Arrangörerna försöker alltid hitta något nytt och samtidigt ska de traditionella inslagen finnas kvar. Mellan 20-25 mattält kommer finnas på området och anmälningar fortsätter rulla in fram tills den 30 augusti. En nyhet i år är att alla maträtter kostar 20 kr, oavsett vad det är.

Kristianstad/Åhus jazzfestival sammansmälter med kulturdagen och jazziga uppträdanden kommer visas 12:00, 17:00 och 20:30. Jazzartister som uppträder är Erja Lyytinen, Mette Juul och Balvig Dyberg Duo. Det blir en heldag för alla i familjen med varierande aktiviteter och underhållning. Välkommen till kulturdagen + jazzfestivalen i Gamlegårdsparken.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelDags för skördefest i Vångabygden
Nästa artikelFokus på tankens kraft på Fjälkestads Ridklubb