Kristianstad
Tänk dig att få jobba med mjuka, gosiga pälsdjur varje dag och samtidigt slippa åka flera kilometer till jobbet. Det är vardagen för Tina Palm som driver Kristianstads Kattpensionat hemma på sin gård.
Den 1 juni öppnar Kristianstad Kattpensionatet i Vä och Tina kommer då kunna erbjuda sina kattgäster elva rum med upp till tre katter från samma ägare i varje rum. Uteburar till alla rummen finns att tillgå för de som vill.
– Vi bodde tidigare på en gård i Ängelholm och har alltid haft djur omkring oss både andras och egna. Det är ett sätt att leva. säger Tina. I dagsläget har vi hundar, katter, landsköldpaddor, får och hästar på gården.
Det hela började med att Tina fick förfrågningar av vänner om hon kunde ha deras djur medan de åkte på semester. Katterna var lite svårare att ta hand om eftersom de oftast vantrivs när de inte är på hemmaplan. Tina började därför spåna på det här spåret och tanken om att öppna ett kattpensionat föddes.
– Jag började spåna på om jag skulle öppna ett rent kattpensionat och när jag letade efter kattpensionat i kommunen hittade jag inget som var enbart ett pensionat för katter, berättar Tina.
Tina har gått kattutbildning och lärt sig om kattens behov och beteende, skötsel och allt annat om katter. Hon har också en utbildning i lättare djursjukvård och en veterinär knuten till kattpensionatet om det skulle behövas. Tina har också lång erfarenhet av egna och andras katter.
– För mig är det kvalité och trygghet som utgör grunden för vistelsen, säger Tina.
Välkommen på invigningen den 1 juni, klockan 13-15 alla kattälskare, kattentusiaster och alla andra.
Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelLaxfestivalen 2013
Nästa artikelSkepparslövs golfkrog tar över Restaurang Peggen