DSC04135

Ulrika Johansson som driver Kopparsträdets i Sölvesborg Hembageri & Café började tidigt baka kakor och kanelbullar hos gammelmormor som barn i hennes lilla kök. Hon tyckte om att skapa med händerna.

Ulrika gick bagare/konditori utbildning i Kristianstad, 1995 startade hon ett hembageri i Edenryd, Hon öppnade på sin namnsdag (Ulrikadagen) vilket man då inte visste om. Hembageriet i Edenryd låg nära stranden där det såldes fikakorgar med hembakat bröd och kakor. Förutom fikakorgarna med hembakat bröd och kakor så sålde man även glass på stranden.
Ulrika har alltid drömt om att ha ett eget konditori i centrum, Det fanns en mysig lokal i Sölvesborg, att det redan fanns tre stycken fik var Ulrika inte rädd för.
Det beställs mycket smörgåstårtor och vanliga tårtor, Ulrikas egen pärontårta är mycket populär. Beställning på konfirmationstårtor är i full gång med, så även tårtor till morsdag och student tårtor, vilket är bra om man beställer redan nu så man kan hinna med planeringen.

IMG_5741

-”De är tråkigt att behöva tacka nej till en beställning”, påpekar Ulrika.
Månd-Fred serveras frukostbuffé på Kopparsträdets Hembageri & Kafé. Fredagar erbjuds även varma rätter i till frukostbuffén. Varje torsdag bakar man stenugnsbakat grovt bröd.
Tisdagar bakas surdegsbröd och fullkornsbröd i stenugn. Dessa bröd finns att köpa på konditoriet. Äkta gräddglass, Kulglass från Ängelholmsglass serveras under sommarhalvåret.

Föregående artikelHundraåringen i Bromölla
Nästa artikelMaria Rehn Fore Golf, Managing Director