Bromölla
I lördags invigdes den nya konstgräsplanen på Ivöstrand med en minicup. För första gången fick Gualövs GoIF och Edenryds IF damlag äran att premiärspela. I samband med detta börjar projektet Ivöstrand att ta form.

Det är en solig dag och termometern visar noll grader. Ute blåser det kallt men det hindrar inte folk i alla åldrar från att komma ner och titta på matcherna.

– Det är med glädje jag kan meddela att idag inviger vi planen och tar ett steg i rätt riktning med projektet Ivöstrand. Meningen med området är att det ska vara nära till centrum, vara till för alla, man ska kunna träffas och kanske ta en fika eller bara spela, säger Åke Hammarstedt.

Diskussionen av konstgräsplanen har pågått i några år efter att föreningar själva har föreslagit projektet. Inte förrän i september fick entreprenören klartecken om att börja bygga, men först har man varit tvungen att sanera hela området innan anläggningsarbetet kunde komma igång. Man hade dock inte räknat med att det skulle stå klart i år. En uppvärmd konstgräsplan är mjukare att spela på och det minskar risken för att spelarna skadar sig. Planen klarar även av att hålla 14 grader och själva uppvärmningen kommer ifrån Stora Enso.

Där av kommer namnet Multi Copy Arena som kommer att betyda mycket för fotbollsföreningarna att få möjligheten att spela året om.

– Planen är främst tänkt till kommunens fem föreningar, Gualövs GoIF, Bromölla IF, Edenryds IF, IK Kamp och Näsums IF som redan nu har visat stort intresse för att vilja träna, säger Jonny Åkesson, vd för Bromölla Fritidscenter AB.

Åke Hammarstedt berättar även att man ser över nästa steg i byggandet av Ivöstrandprojektet.

– Det som ligger på tur nu med projektet Ivöstrand är gångvägen bort till båthamnen, boulebanor, paddelbanor och skateboardspark. Vi får se när det finns möjlighet att starta upp.

Text & Bild: Sanna Rundqvist

Föregående artikelBra produkter med hög säkerhet
Nästa artikelIvetofta Sparbank har bytt ledare