Sölvesborg
Niklas Sundin är mannen bakom företaget Security Compass. Med flera år inom säkerhetsbranschen i ryggen startade han 2010 upp sin verksamhet, som bygger på konsultarbete i säkerhetsfrågor. Han ser till exempel över rutiner och förebygger bland annat risker för rån i butiksverksamheter. I våras föddes idén om en webbshop fylld av säkerhetsprodukter och i augusti slog shopen upp sina portar. Välkommen du med!

I webbshopen finner man produkter för rese- och personsäkerhet. Det som är omåttligt populärt är tröjor, handskar, byxor och annat i skärbeständigt tyg.  Kläderna håller mycket god kvalitet och är klassade i den högsta säkerhetsklassen enligt Europa standarden EN-388. Tygets egenskaper gör så att det inte värmer eller kyler användaren, och tillverkas i en toppmodern fabrik i Spanien. Man kan alltså ha understället på sig både på vinter och sommar för att skydda sig i riskmiljöer.

– Det skärbeständiga tyget är följsamt och i testerna har dessa kläder 4 gånger bättre index än sin närliggande konkurrent. Man mäter antalet gånger en kniv kan skär i tyget innan det blir skadat, och att ha ett högt index är viktigt, berättar Niklas.

Niklas förevisar ett par handskar som ser ut som vilka handskar som helst och är väldigt sköna att bära. Den har ett innerfoder som har utmärkt andningsförmåga under långvarig användning och handsken är dessutom skärbeständig.
En annan effektiv produkt Niklas visar fram är en liten brandsläckare, perfekt för resan, i bilen eller på stan. Den är nämligen så pass liten att den får plats i en handväska utan problem!

– Brand och säkerhet går hand i hand. Det gäller att förebygga och skydda, avslutar Niklas.
Ta en titt i SC-shopen och se produkterna som följer värdeorden i Niklas verksamhet, nämligen förebygger och skyddar. Med Niklas kunskap om säkerhet kan ni som konsument känna trygghet och tillit till produkterna ni väljer.

Text: Elin Troedsson
Bild: Privat

Föregående artikelTatueringsstudio i Bromölla
Nästa artikelKonstgräsplan på Ivöstrand invigd