Sölvesborg
Går ni i takbytartankar? På en gård i Norje finner ni Plåtslagarelind som hjälper er med allt från tillverkning av plåtbeslag till kompletta takomläggningar.
Med 10 anställda utför Plåtslagarelind allt från tillverkning, byten av tak till plåtarbeten. För något år sedan investerade tredje generationens ägare Ola Lind i en ny maskinpark med datorstyrd kantmaskin, maskingradsax samt klippsträcka. Klippsträckan är en maskin som gör att de kan klippa olika längder på plåten från en rulle. I och med detta så minskar man materialspillet och materialhållning i olika längder och färger.

Investeringen har visat ett bra resultat. Det har resulterat i bättre omsättning och kundflöde. Plåtslagarelind erbjuder sina kunder ett komplett tak utan mellanhänder.
– I samband med takbyten så lämnas beställningarna in av montörerna ute på fältet till verkstaden. Huvar och andra anpassade beslag tillverkas om-gående så att det inte uppstår stillestånd. Dessutom så tillverkar vi delarna anpassade för den specifika kunden, man kan inte tumma på någon centimeter här och där, säger Ola.

De samarbetar med Monier, som är världsledande leverantörer av material för tak.
– Ett samarbete med Monier innebär att vi kan lämna 15 års funktionsgaranti på tak där vi använder deras material. Takpartner-konceptet innebär också att anställda regelbundet uppdateras på nyheter och fortlöpande utbildas på deras produkter, berättar Ola.

De har även fått förtroendet från XL-Bygg att ta hand om deras takbyten med deras nya koncept monterat och klart.
Falsade plåttak är också mycket populärt takmaterial, passar både på den moderna villan och den gamla klassiska villan.
I somras var de uppe i Mora på utbildning på CW Lundbergs anläggning. Med sig hem fick de licens för taksäkerhet.

Vi på INFO-Bladet känner oss trygga med att Plåtslagarelind kan det här med taksäkerhet och önskar lycka till!

 Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelEn tillbakablick i Näsums historia
Nästa artikelFrank Lyly och Ola Lind vid den datorstyrda kantmaskinen.