Årets första frukostmöte hölls på Flextronics och var välbesökt.Ronneby
En gång i månaden bjuder kommunen in till frukostmöte för företagare och för de som är intresserade av Ronnebys näringsliv. Anmälan görs till medborgarservice inför varje frukost.

Årets första frukostmöte hölls i Flextronics lokaler och de var också först ut att berätta lite om företaget och flytten till Ronneby. Inköpschef Marcus Gunnebrant förklarade att företaget är kontraktstillverkare.
Det betyder att de köper in allt ingående material i produktionen och levererar till slutkund eller kundlager. Alltid endast mot order eller bindande prognos. Företaget är stort internationellt med över 200,000 anställda och vara 350 av dem i Sverige, fördelat Ronneby och Linköping. Varför de flyttade företaget till Ronneby berodde mycket på att lokalen blev för stor till den verksamheten de bedriver idag.
Nu har de ca 11 000 m2 att förfoga över och de har en bra kontakt med hyresvärden ABRI förstår som förstår sig bra på industrifastigheter enligt Marcus.
Förebyggande rådet företräddes av närpolischefen Mats Hadartz som informerade om hur man som butiksägare kan förebygga rån och butiksstölder genom 13-punktsprogrammet.  Den 5 februari är det infomöte på Soft Center mellan 08.00-09.45 för alla butiksinnehavare om vad de kan hjälpa till med.
Avslutningsvis fick Samhall äran att runda av frukosten med lite information om deras organisation. Ulf Pettersson och Magnus Johnsson berättade att Samhall faktiskt är Sveriges tredje största företag. De har 22,000 medarbetare och ägs av staten.
Deras uppdrag är att utveckla människor genom riktiga arbeten. I Ronneby har de 130 stycken anställda men med ca 200 personer som är i omlopp i verkstaden. Samhall erbjuder ett brett utbud inom de flesta yrkesområden. De har 15 bemannade lösningar i Ronneby med Södra Interiör som största kund. Deras personal finns också på Södra, Ronneby Brunn Spa och Kommunen och de har fem stycken skogslag igång i Blekinge/Skåne.

Text och Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelKom i form till Beach2013
Nästa artikelNyttiga frukter och bär