Den trevliga personalen på Köksmästarnas butik i Sölvesborg.Sölvesborg
I köksmästarnas butik i Sölvesborg blir jag varmt välkommen när jag hälsar på.  Butiken rymmer allt från vitvaror till mindre köksartiklar och några skönhetsartiklar. Personalen är mån om att visa varorna för intresserade köpare och är väldigt trevliga och serviceinriktade.

I 1 ½ år har Köksmästarna varit i de nya lokalerna i Sölvesborg. Sedan 2007 har Klas Johnsson och Per-Ola Johnsson drivit företaget tillsammans och de tog över efter Hans Carlsson och Lars Nilsson.  Tillsammans äger bröderna tre butiker i Blekinge; Olofström, Sölvesborg och Karlshamn.  När butiken fortfarande var Hans och Lars 2002 var det främst en vitvarubutik och inte lika stor, men när de sedan bytte lokaler så kunde också mer än vitvaror få plats så idag har värmepumpar blivit en stor del av branschen.
– På lång sikt har företaget gått väldigt stadigt uppåt, berättar Klas. Men vissa kriser var jag inte med om t.ex. i början av 90-talet. Sen vi bytte lokaler har det blivit en sådan lyft och förutom att vi har utökat vårt sortiment har butiken blivit luftigare och trevligare.
Köksmästarna är en komplett affär inom vitvarubranschen och kan erbjuda alla olika slags kunder service och varor, bland annat både fastighetskunder och privatkunder.
Mottot är snabba leveranser och snabb service och det märker man verkligen när man kommer in i den rymliga butiken i Sölvesborg. Butiken är 3 gånger så stor som den var för 1 ½ år sedan.
Nu firas 30års-jubileum och alla kunder är välkomna att ta del av fina erbjudanden i butiken torsdag, fredag, lördag och till och med söndag vecka 43.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelLiv & Lotus satsar på Yoga och Ayurveda
Nästa artikelVintergatan – En diktsamling av Börje Williamsson