Rebecka Martinsson gick en yogautbildning främst för sin egen skull, men nu lär hon ut yoga till andra. En glad Rebecka utanför sin lokal på Björkängsgården.
– Tanken fanns där att kanske längre fram undervisa i yoga, berättar Rebecka.
Direkt efter utbildningen blev hon uppbokad att hålla kurser Karlshamn, Sölvesborg, Bromölla, Lönsboda, Kristianstad och Hässleholm.

Det här var 2008 och mycket har hänt sedan hon lärde sig grunderna i Ashtanga Yogan. Idag har hon vidareutbildat sig i Rocket 1,2 och 3, som är en blandning mellan Ashtanga Yogans olika serier. En dynamisk flödande yoga som stärker kroppen och gör den smidig. Rebecka är nyfiken på livet och via yogan har hon kommit i kontakt med Ayurveda som är en urgammal hälsolära och betyder just ”kunskap om livet”.
Ayurveda är en holistisk läkekonst där man ser till helheten och framhåller hur viktig hela människan är. Det är inte bara en kunskap om hur man botar sjukdomar utan även hur man behåller sin hälsa.
Sedan i april driver Rebecka företaget Liv & Lotus där hon väver in de olika kunskaperna hon har förutom. Till exempel är hon utbildad spa-terapeut, friskvårdsinspiratör och sist hon var i Thailand utbildade hon sig till Thaimassör.
– Det här blir en sorts livsstil, berättar Rebecka. Jag har hela tiden ett hälsotänk, äter vegetarisk kost för att må bra och värnar om både djur och natur.
Eftersom hon brinner för jordens välmående vill hon i sitt arbete ge tillbaka och har en vision att från och med nästa år skänka 5 kr/behandling till välgörande ändamål som Världsnaturfonden eller något liknande.
– Några kunder har redan lämnat bidrag, berättare hon. Jag ska bara ta reda på hur det förhåller sig så det blir rätt skattemässigt.
En beundransvärd tanke tycker vi på INFO-Bladet och önskar Rebecka lycka till.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelUngdomar låter idéerna flöda
Nästa artikelKöksmästarna