Olofström
I en stor lokal mitt i centrala Olofström finner man allt i klädväg för killar och män. Är man på jakt efter ett par jeans, en skjorta eller kanske kostym till studenten, då har Idoffs många valmöjligheter
– Vi har uthyrning av smoking och alla tillbehör. Det är inte alla som vill köpa en smoking och då är det perfekt att kunna hyra en, berättar ägaren Jonas Berggren.

Idoffs har fyra olika kostymleverantörer, så alla kunder kan hitta sin egen stil. Trenden inom kostymer går åt det marina hållet, med vit skjorta och en marinblå kostym. Den klassiska svarta följer såklart med fortfarande. Även den klassiska fickduken har kommit tillbaka. Den tågade in förra året och passar utmärkt om man inte vill ha slips eller fluga men ändå vill vara extra fin.
– Vi ser inom alla områden, såväl dam som herr, att det är mycket marint som kommer. Även den helprintade skjortan har kommit tillbaka, säger Jonas.

Idoffs startades 1996 och var från början två butiker som slogs ihop till en. Under en tid erbjöd de sina kunder både dam- och herrkläder men hösten 2013 gick de över till att bli en renodlad herrbutik.
– När vi valde att bara satsa på herrkläder så kunde vi erbjuda våra kunder ett mycket bredare sortiment. Vi har allt från kläder för yngre killar till kläder för den mogna mannen, berättar Jonas.

Vill man hänga med i vårens och sommarens klädtrend så ska man välja en skjorta med mycket detaljer. Till det bär man ett par jeans, slitna eller helt vanliga. Till finare tillfällen kan man välja att ta på sig en marinblå kavaj. Idoffs har allt från jeansen till finkostymer och Jonas hälsar alla varmt välkomna.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelDe aktiverar ungdomarna under loven
Nästa artikelVårstäda dig och hemmet – Dags för en recond!